2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Kultúra

November végén nyit a Müpa Kultúr Kültér

A Müpa Kultúr Kültérben egészen az év végéig váltják majd egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb előadások és koncertek - közölte az MTI-vel hétfőn a Müpa.

  • November végén nyit a Müpa Kultúr Kültér

Tájékoztatásuk szerint a sátorba visszatér a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a Kristály: az újcirkuszi előadás december 14. és január 5. között összesen 28 alkalommal lesz látható.

Hétvégente délelőttönként a legkisebbeké lesz a porond, akiket az ünnephez kapcsolódó bábelőadások és gyerekkoncertek várnak. A Mesebolt Bábszínház egy Grimm-klasszikust, Holle anyó történetét kelti életre, a Harlekin Bábszínház zenés maszkjátéka pedig Jézus születését meséli el.

A Kaláka Betlehemes koncerttel jelentkezik, a Hahó együttes adventi ökobuliján a gyerekek a környezettudatosság alapjait is megismerhetik, míg a Kéknyúl Family matiné rock koncertet ad. Az esti órákban a sátor műsora a felnőtteknek kedvez: a magyar folk- és világzenei színtér egyik legnépszerűbb énekese, Bognár Szilvia férjével közösen életre hívott formációjával érkezik, amelynek repertoárjában magyar, cigány, bolgár és görög dalok szólalnak meg szokványosnak nem nevezhető felállásban, illetve hangszerelésben.

A Benkó Dixieland Band az alapító-névadó Benkó Sándor halála után sem hagyott fel a zenéléssel; Nagy Iván harsonás-énekes vezetésével elindítottak egy régi-új zenekart, akik most karácsonyi dixie-kalandozással térnek vissza a Müpába.

Hétköznaponként a Müpa partneriskoláinak szervezett programok színesítik a sátor kínálatát. Az általános iskolások többek közt Szalóki Ági, a Veronaki zenekar, Malek Andi és az EszeMent Band illetve Mihályi Réka és zenekara koncertjén vehetnek részt.

Idén is lesz Müpa Jégpálya. A csaknem 350 négyzetméteres korcsolyapályán egyszerre akár 80 ember is hódolhat az egyik legnépszerűbb téli sportnak; az ingyenes jégpálya az időjárástól függően egészen januárig üzemel majd.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!