2019. július 17.,
szerda, Endre, Elek napja

„Nem álmodik senki se már!” – újra színpadon az Álomutazó

Hír TV

2018. december 19., szerda 14:14

Ismét színpadon a tavaly 50 ezer látogatót vonzó Álomutazó mesemusical. A karácsonyi darabban Magyarország legjobb énekesei és színészei láthatóak az 1000 négyzetméteres színpadon, a 374 négyzetméter felületű LED-fal előtt, a Szegedi Kortárs Balett 30 táncosával.

December 22-én újra színpadon az Álomutazó. A tavalyi siker után az idén pörgősebbé, feszesebbé tették az alkotók, és egy új dallal is bővült a mesemusical.

„Alapvetően ez a darab már a mérete miatt is lenyűgöző, hiszen egy 1000 négyzetméteres színpadon, óriási LED-fal, egy csodálatos animáció előtt játszódik az egész. Ennek az összessége és varázs, és a történet aktualitása, annak pedig emberi szépsége, az mind együtt egy nagyon megható és izgalmas darabot kínál” – mondja Juronics Tamás koreográfus, rendező.

„Nem álmodik senki se már!”

A történet egy kisfiúról szól, aki olyan világban él, ahol már nem álmodnak az emberek, mert a tudós apukája feltalálta az agyturbósító gépet. Tomi, a kisfiú egyszer mégis elalszik, ezután pedig be szeretné bizonyítani, hogy álmodni milyen szép dolog.

„Szinte nem is kell játszanom Tomit, mert én vagyok maga Tomi. Tehát olyan, mintha az én világomat írták volna le. Én imádok álmodni, és minden este, mikor lefekszem, álmodok, nincs éjszaka, mikor ne álmodnék. És ugye vannak dolgok ami, ha nagyon sok, vagy ha nagyon sűrűn történnek, akkor megunom, ez van Tomi karakterében is. Nagyon sok az informatika, a modern világ, a gyorsaság, a futás és ezt is Tomi unja. Tehát ez az én világom” – nyilatkozta Szabó Hunor.

A darabban több ismert színész kapott szerepet, Tomi legjobb barátját a bárányt Szabó Győző alakítja, a nagyjelenetekben pedig a Szegedi Kortárs Balett tagjai táncolnak.

Tavaly a darabot több, mint 50 ezren nézték meg.

„Mindenkinek egy jutalomjáték az Álomutazóban szerepelni. Én vagyok Tomi, a főszereplő kisfiú anyukája, akinek egyébként hát ez a normális szettje, de egyébként űrhajós a Szaturnuszon, és hát ugye egész darab alatt őt várja, mert az az álma, hogy az anyukájával karácsonyozzon és a végén majd az anyukája meg is érkezik az űrből” – fogalmazott Zsédenyi Adrienn.

A 4 emeletes ház méretű színpadon 6 helyszín lesz látható és a Rippel Akadémia artistái is feltűnnek majd. A darab december 22., 23., 27. és 28-án tekinthető meg, melynek bevételéből a szervezők az UNICEF Magyarországot is támogatják.