2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kultúra

„Nem álmodik senki se már!” – újra színpadon az Álomutazó

Ismét színpadon a tavaly 50 ezer látogatót vonzó Álomutazó mesemusical. A karácsonyi darabban Magyarország legjobb énekesei és színészei láthatóak az 1000 négyzetméteres színpadon, a 374 négyzetméter felületű LED-fal előtt, a Szegedi Kortárs Balett 30 táncosával.

  • „Nem álmodik senki se már!” – újra színpadon az Álomutazó

December 22-én újra színpadon az Álomutazó. A tavalyi siker után az idén pörgősebbé, feszesebbé tették az alkotók, és egy új dallal is bővült a mesemusical.

„Alapvetően ez a darab már a mérete miatt is lenyűgöző, hiszen egy 1000 négyzetméteres színpadon, óriási LED-fal, egy csodálatos animáció előtt játszódik az egész. Ennek az összessége és varázs, és a történet aktualitása, annak pedig emberi szépsége, az mind együtt egy nagyon megható és izgalmas darabot kínál” – mondja Juronics Tamás koreográfus, rendező.

„Nem álmodik senki se már!”

A történet egy kisfiúról szól, aki olyan világban él, ahol már nem álmodnak az emberek, mert a tudós apukája feltalálta az agyturbósító gépet. Tomi, a kisfiú egyszer mégis elalszik, ezután pedig be szeretné bizonyítani, hogy álmodni milyen szép dolog.

„Szinte nem is kell játszanom Tomit, mert én vagyok maga Tomi. Tehát olyan, mintha az én világomat írták volna le. Én imádok álmodni, és minden este, mikor lefekszem, álmodok, nincs éjszaka, mikor ne álmodnék. És ugye vannak dolgok ami, ha nagyon sok, vagy ha nagyon sűrűn történnek, akkor megunom, ez van Tomi karakterében is. Nagyon sok az informatika, a modern világ, a gyorsaság, a futás és ezt is Tomi unja. Tehát ez az én világom” – nyilatkozta Szabó Hunor.

A darabban több ismert színész kapott szerepet, Tomi legjobb barátját a bárányt Szabó Győző alakítja, a nagyjelenetekben pedig a Szegedi Kortárs Balett tagjai táncolnak.

Tavaly a darabot több, mint 50 ezren nézték meg.

„Mindenkinek egy jutalomjáték az Álomutazóban szerepelni. Én vagyok Tomi, a főszereplő kisfiú anyukája, akinek egyébként hát ez a normális szettje, de egyébként űrhajós a Szaturnuszon, és hát ugye egész darab alatt őt várja, mert az az álma, hogy az anyukájával karácsonyozzon és a végén majd az anyukája meg is érkezik az űrből” – fogalmazott Zsédenyi Adrienn.

A 4 emeletes ház méretű színpadon 6 helyszín lesz látható és a Rippel Akadémia artistái is feltűnnek majd. A darab december 22., 23., 27. és 28-án tekinthető meg, melynek bevételéből a szervezők az UNICEF Magyarországot is támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!