2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Kultúra

Múzeumi kalandozások Kajlával

Dinólesen a Bakonyban, Petőfi nyomában Kiskőrösön vagy épp régészeti kalandok a Magyar Nemzeti Múzeumban és filiáléiban? Izgalmas kalandokra hív Kajla, aki ezúttal a múzeumok világába kalauzolja el a gyerekeket.

  • Múzeumi kalandozások Kajlával

Megérkezett a Magyar Turisztikai Ügynökség által életre hívott Hol vagy, Kajla? sorozat legújabb albuma, Kajla a múzeumok nyomában címmel. A sorozat negyedik része a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére, a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiumának támogatásával, a Magyar Géniusz Program közreműködésével 39 hazai és külhoni múzeum összefogásának eredményeként jött létre.

A múzeumokba került kiadvány célja az edukáció, valamint az, hogy az általános iskolás korosztály számára játékos formában népszerűsítse a múzeumlátogatást. A huszonötezer példányban megjelent, gazdagon illusztrált képes kiadvány a gyerekek nyelvén mutatja be a múzeumokat - Kajla népszerű karakterét segítségül hívva.

Kajla a múzeumok nyomában borítóján a Magyar Nemzeti Múzeum ikonikus épülete és klasszicista homlokzata látható. A kiadványt minden magyar általános iskola, múzeum és turisztikai pont is megkapta, a kötet a határon túlra is eljutott. Ezenfelül a Magyar Turisztikai Szövetség jóvoltából idén is megkapták a kicsik a 2022/2023-as, világoskék Kajla útlevelüket. Mostantól nemcsak a szokásos pecséteket gyűjthetik benne, hanem külön múzeumi pecséteket is kaphatnak, ha ellátogatnak a játékban részt vevő múzeumokba.

Az albumot fellapozva rácsodálkozhatunk arra, mennyi kincset rejtenek múzeumaink, amelyek közül akár következő úti céljukat is kiválaszthatják a családok.

Múzeumi pecsétgyűjtés és minden egyéb, Kajlával kapcsolatos infó: kajla.hu

Érintett szervezetek: Petőfi Irodalmi (megrendelő), Magyar Turisztikai Ügynökség (márkatulajdonos), Magyar Turisztikai Szövetség (az útlevelek finanszírozója), Nemzeti Kulturális Alap (támogató), Petőfi Media Group (Petőfi 200 programiroda)

Petőfi Kulturális Ügynökség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Meghalt Czakó Gábor író

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!