2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása

Hír TV

2020. szeptember 30., szerda 11:40

Megkezdődött a 155 éves Csokonai Színház teljes felújítása. A beruházás 9,6 milliárd forintba kerül, és várhatóan 2023-ra készül el a Modern Városok és a Debrecen 2030 programoknak köszönhetően, a kormány támogatásával. A szintén felújított Latinovits színházzal együtt esténként akár 1200 nézőt is képesek lesznek befogadni a debreceni teátrumok.

Ez a kisfilm már azt mutatja hogyan fog kinézni a megújult Csokonai Színház. Az épülethez 30 éve nem nyúltak hozzá. Most a műemlék jellegét figyelembe véve kívül - belül felújítják. Egyebek mellett megszépül a homlokzat, az átalakításoknak köszönhetően több néző látogathatja majd az előadásokat, megújul a színpadtechnika és a gépészet is. Papp László a munkák megkezdésénél azt mondta

a vidéki Magyarország legjelentősebb kulturális fejlesztése indult el Debrecenben.

Orbán Balázs a miniszterelnökség miniszterhelyettese azt emelte ki, hogy Magyarországon nemzetközi színvonalú és nemzeti elkötelezettségű kultúrára van szükség, amihez a kormány jelentős támogatást biztosít.

A Csokonai Színház felújítása várhatóan 2023-ban fejeződik be, akkor a Latinovits Színházzal együtt akár 1200 nézőt is képesek lesznek a teátrumok befogadni esténként Debrecenben.

Hír TV