2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

Megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása

Megkezdődött a 155 éves Csokonai Színház teljes felújítása. A beruházás 9,6 milliárd forintba kerül, és várhatóan 2023-ra készül el a Modern Városok és a Debrecen 2030 programoknak köszönhetően, a kormány támogatásával. A szintén felújított Latinovits színházzal együtt esténként akár 1200 nézőt is képesek lesznek befogadni a debreceni teátrumok.

  • Megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása

Ez a kisfilm már azt mutatja hogyan fog kinézni a megújult Csokonai Színház. Az épülethez 30 éve nem nyúltak hozzá. Most a műemlék jellegét figyelembe véve kívül - belül felújítják. Egyebek mellett megszépül a homlokzat, az átalakításoknak köszönhetően több néző látogathatja majd az előadásokat, megújul a színpadtechnika és a gépészet is. Papp László a munkák megkezdésénél azt mondta

a vidéki Magyarország legjelentősebb kulturális fejlesztése indult el Debrecenben.

Orbán Balázs a miniszterelnökség miniszterhelyettese azt emelte ki, hogy Magyarországon nemzetközi színvonalú és nemzeti elkötelezettségű kultúrára van szükség, amihez a kormány jelentős támogatást biztosít.

A Csokonai Színház felújítása várhatóan 2023-ban fejeződik be, akkor a Latinovits Színházzal együtt akár 1200 nézőt is képesek lesznek a teátrumok befogadni esténként Debrecenben.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!