2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kultúra

Megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása

Megkezdődött a 155 éves Csokonai Színház teljes felújítása. A beruházás 9,6 milliárd forintba kerül, és várhatóan 2023-ra készül el a Modern Városok és a Debrecen 2030 programoknak köszönhetően, a kormány támogatásával. A szintén felújított Latinovits színházzal együtt esténként akár 1200 nézőt is képesek lesznek befogadni a debreceni teátrumok.

  • Megkezdődött a debreceni Csokonai Színház felújítása

Ez a kisfilm már azt mutatja hogyan fog kinézni a megújult Csokonai Színház. Az épülethez 30 éve nem nyúltak hozzá. Most a műemlék jellegét figyelembe véve kívül - belül felújítják. Egyebek mellett megszépül a homlokzat, az átalakításoknak köszönhetően több néző látogathatja majd az előadásokat, megújul a színpadtechnika és a gépészet is. Papp László a munkák megkezdésénél azt mondta

a vidéki Magyarország legjelentősebb kulturális fejlesztése indult el Debrecenben.

Orbán Balázs a miniszterelnökség miniszterhelyettese azt emelte ki, hogy Magyarországon nemzetközi színvonalú és nemzeti elkötelezettségű kultúrára van szükség, amihez a kormány jelentős támogatást biztosít.

A Csokonai Színház felújítása várhatóan 2023-ban fejeződik be, akkor a Latinovits Színházzal együtt akár 1200 nézőt is képesek lesznek a teátrumok befogadni esténként Debrecenben.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A népzene ünnepe ismét a Müpában

A népzene ünnepe ismét a Müpában

Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap gyermekműsor, táncházak és koncertek mutatják be a hazai folkzenét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!