2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Kultúra

Kivégeztek a világhírű film magyar szarvasát

Ismeretlen tettesek hangtompítós puskával lelőttek két szarvast, köztük azt, ami egy Oscar-díjra jelölt filmben szerepelt. A rendőrök ebben a pillanatban is helyszínelnek Horkai Zoltán farmján – adta hírül a BorsOnline.

  • Kivégeztek a világhírű film magyar szarvasát

A borzalom vasárnap történhetett, Zoltánt az egyik gondozó értesítette: az egyik szarvas úgy fekszik a földön, mintha már nem élne. A másikat nem találták meg, de a nyomok arra utaltak, hogy baj történt. „Ezek színész szavasok voltak, eléggé ismertek, több filmben is szerepeltek” – részletezte a portálnak az állatkoordinátor, aki beszélt arról is, hogy egyelőre nAz elpusztult szarvasok egyike Góliát, a 16 díjat nyert, Oscarra jelölt Testről és lélekről című filmből ismert állat. Nem lehet tudni, hogy pontosan kik és miért követték el a szörnyűséget. „A nyomokból az is látható, hogy mintegy 100 méteren át húzták az állatot a terepjárójukhoz, amellyel elhagyták a helyszínt” – fűzte hozzá.

Az elpusztult szarvasok egyike Góliát, a 16 díjat nyert, Oscarra jelölt Testről és lélekről című filmből ismert állat. 

Horkai Zoltán úgy véli, valószínűleg akarják adni az állatot, ugyanis egy üzletben a jó minőségű szarvashús kilójáért akár hétezer forintot is fizetnek a vásárlók, azonban ezeket a szarvasokat nem lehet elfogyasztani, mert olyan vakcinával oltották be, amely alkalmatlanná vált a húsuk a fogyasztásra. „Aki pörköltet készít belőle, az bele is halhat, jobb esetben súlyosan megbetegszik” – árulta el. 

A portál emlékeztet, Horkai Zoltán állatkoordinátor nevét egyébként akkor ismerte meg a világ, amikor a Discovery csatornán Farkasember címmel vetítették a róla készült portrésorozatot. Akkori szereplése előtt már több évtizede szerepeltek állatai akciófilmekben és természetfilmekben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!