2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:05

Kultúra

Kétszáz filmet láthatnak szombatig a filmhéten

Életműdíjak átadásával nyitották meg az 5. Magyar Filmhetet. A filmakadémia a jövőben minden évben életműdíjban részesít öt olyan művészt, akik beírták a nevüket a magyar filmtörténelembe. A szombatig tartó filmhétre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.

  • Kétszáz filmet láthatnak szombatig a filmhéten

Nemzeti érdek, hogy a kreatív, tehetséges szakemberek szóhoz és mozgóképhez jussanak – mondta az eseményen az NMHH Médiatanácsának elnöke. Karas Monika kiemelte, hogy Magyarország nem szűkölködik filmes tehetségekben, munkájuk pedig a magyar kulturális közkincset gyarapítja. Karas Monika, a Médiatanács , elnöke azt mondta

„Állami cél kell legyen, hogy a tehetségeket forrásokkal támogassuk. E cél teljesítéséből a médiatanács aktívan kivette a részét tavaly is, amikor a magyar média mecenatúra program keretében több mint másfél milliárd Ft-ot ítélt oda támogatásként, összesen 357 alkotás előkészítésére. Az év szintem inden napjára jut tehát egy-egy tv film, kis játékfilm ismeretterjesztő, animációs vagy dokumentumfilm, ami a mecenatúra program támogatásából született meg.”

Az elmúlt öt év alatt nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotásokat hozott létre - jelentette ki a filmhetet szervező Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke. Novák Emil, a Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke elmondta 

„Ez a siker elképzelhetetlen lett volna a Magyar Nemzeti Filmalap és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szakembereinek munkája nélkül. Köszönet amit a magyar filmért tettek, külön köszönettel tartozunk Andy Vajnának aki lehetővé tette azt, hogy mindez a pozitív változás megtörténhessen.” 

A Magyar Filmakadémia egyesület idén először életmű díjakat adott át. Az elismerést Bodrogi Gyula, Bánsági Ildikó, Venczel Vera, Andorai Péter és Koncz Gábor vehette át. A szombatig tartó filmhétre rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban. Idén először az egyre népszerűbb televíziós sorozatok is helyet kaptak a filmhét programjai között.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!