2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Arról jöttem én... - A Color együttes története

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kultúra

Két év szünet után újra nyit a Sziget Fesztivál

Rengeteg újítással készülnek az augusztus 10-15 közötti fesztiválra a szervezők.

  • Két év szünet után újra nyit a Sziget Fesztivál

Két év kényszerpihenő után újra kinyitja kapuit a Hajógyári szigeten megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál. Hatalmas sztárdömpinggel és rengeteg újítással készülnek a szervezők idén nyáron. Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta, hogy az elmúlt két éveben rengeteg anyagi problémával kellett megküzdeniük, ennek ellenére törekedtek arra, hogy a szervezés minél gördülékenyebben menjen. 

Kitért az ukrán háborús helyzete is. Leszögezte, hogy a rendezvény minden eszközével a béke pártján áll. 

– Minden embernek és nemzetnek joga van megvédeni a szabadságát, a Sziget pedig a története során mindig kiállt a békéért és a szabadságért – tette hozzá Kádár.

Több változás is lesz a helyszínen

Az egyik jelentős változás, hogy nem lesznek 0. és -1. napok, helyette 6 teljes értékű nappal készülnek a szervezők. Valamint a a beléptetőrendszereket is úgy alakították ki, hogy a beérkező és a nagyobb koncertek utáni távozási hullámot minél biztonságosabb módon tudják irányítani.

Az idei évtől a látogatók is átélhetik a VIP-élményt, a megvásárolható VIP jegyek egyszerre 4 szektorba engednek belépést, amit a Nagyszínpad, a FreeDome, a Colosseum és a Ticketswap Party Aréna mellett alakítanak ki. 

A környezetvédelem ismét hatalmas szerepet kap

A Sziget fesztivál mindig nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra. A Greener Sziget új elemekkel egészül ki idén a már ismert re-poharak mellett: CO2 kompenzációs erdő telepítésében is részt vesznek a látogatók, akik a jegy mellé "vásárolnak egy fát is". Az éttermekből száműzik a műanyaghulladékot, és csak re:poharakat, valamint lebomló étkészleteket használnak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!