2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kultúra

Jonas Kaufmann sztártenor 50 éves

Németország, Ausztria és Svájc több mint 200 filmszínházában mutatják be szerdán, Jonas Kaufmann 50. születésnapján a sztártenor egyik berlini (Waldbühne) koncertjéről készült filmet.

  • Jonas Kaufmann sztártenor 50 éves

Az operaénekes 1969. július 10-én született Münchenben. Kezdetben matematikát tanult, de két év után az éneklésre váltott, és 1994-ben kiemelkedő eredményekkel végzett a Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskolán. A világ leghíresebb operaházaiban énekelt, így a New York-i Metropolitanben, a milánói Scalában, a párizsi operaházban és a Bayreuthi Ünnepi Játékokon. Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Sir Simon Rattle, Claudio Abbado vagy Kent Nagano.

Első feleségétől, Margarete Joswig mezzoszoprántól három gyereke született, második feleségétől, Christiane Lutz operarendezőtől néhány hónapja született meg negyedik gyermeke.

A tenor jelenleg Guiseppe Verdi Otello című drámáját próbálja a Bajor Állami Operában, a bemutatót pénteken tartják.

A sztárénekes mindmáig hű maradt Münchenhez. Nicolas Bachler, az operaház intendánsa kifejtette: "Jonas Kaufmann nagy áldás a Bajor Állami Opera számára. Olyan müncheni, aki kora legjobb tenorjaként meghódította a világot, mégis magánéleti és művészi szempontból is ez a város és ez az operaház maradt az otthona."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!