2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

StartStop

Következik:

Célpont 13:00

Kultúra

Ingyenes családi napot tart vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum

Interaktív ismeretterjesztő előadások, előállat- és könyvbemutató, koncertek, valamint kézműves foglalkozások is várják a látogatókat vasárnap Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeum ingyenes családi napján.

  • Ingyenes családi napot tart vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum

Az a gyerek, aki ma köveket gyűjt lehet, hogy később híres geológus lesz, azok pedig, akik a dinóstandnál a csontvázakat tanulmányozzák, lehet, hogy egyszer híres paleontológusként végeznek majd ásatásokat - hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke a vasárnapi eseményen.

Mint mondta, a természettudományi múzeum olyan hely, ahol a gyerekek mellett a felnőttek is jól érzik magukat. Az intézmény számtalan élményt biztosít: a régi kor hagyományait, az ősidőkből összegyűjtött kincseket ötvözi a modern kor vívmányaival, mindezt interaktív módon, élményszerűen mutatja be, és emellett biztonságos infrastrukturális körülményt is biztosít a látogatóknak, akik minőségi élményekkel és több tudással térhetnek haza.

Kiemelte, hogy már másodszor kapta meg az intézmény a családbarát múzeum címet. Ez a díj is azt mutatja, hogy az intézmény vezetői és munkatársai mindennap azért dolgoznak, hogy mindenki minőségi időt tudjon eltölteni a múzeumban.

Szende László, a KIM főosztályvezetője hangsúlyozta: a családi napon izgalmas és sokrétű programok várják a családokat, amelyek a közösség fontos építőkövei.

Ebben a válságos időszakban a múzeum egy olyan biztos pontot nyújt, ahol ki lehet kapcsolódni, de olyan örök értékeket is kínál, amely a nagyközönség és a családok számára is egyaránt fontosak - mutatott rá a főosztályvezető.

Bernert Zsolt, a múzeum főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy december első vasárnapján szintén ingyenes programokkal készülnek a látogatóknak.

Mint az eseményen elhangzott, a természettudományi múzeum kulturális szolgáltatásával elkötelezetten támogatja a családokat. Célkitűzései között szerepel a gyerekek környezettudatos nevelésének fenntartása és fejlesztése. Évente több mint százezer gyermek látogat el az intézménybe családdal vagy óvodai, iskolai csoporttal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nagy Mikulás Kaland

Nagy Mikulás Kaland

Világkörüli utazásra hívja a gyerekeket és a felnőtteket a Nyíregyházi Állatpark. A Nagy Mikulás Kaland keretében a hétvégén a látogatók bejárják Lappföldet, majd Dél-Amerikán át eljutnak a Sarkvidékre, hogy találkozzanak a Mikulással.
A nemzeti érdeknek kell az első helyen állnia

A nemzeti érdeknek kell az első helyen állnia

A konzervatív szemléletben a nemzeti érdek a legfontosabb - ezt mondta Orbán Balázs a tokiói CPAC-konferencián. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint védeni kell hagyományos értékeinket és identitásunkat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!