2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kultúra

Ingyenes családi napot tart vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum

Interaktív ismeretterjesztő előadások, előállat- és könyvbemutató, koncertek, valamint kézműves foglalkozások is várják a látogatókat vasárnap Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeum ingyenes családi napján.

  • Ingyenes családi napot tart vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum

Az a gyerek, aki ma köveket gyűjt lehet, hogy később híres geológus lesz, azok pedig, akik a dinóstandnál a csontvázakat tanulmányozzák, lehet, hogy egyszer híres paleontológusként végeznek majd ásatásokat - hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke a vasárnapi eseményen.

Mint mondta, a természettudományi múzeum olyan hely, ahol a gyerekek mellett a felnőttek is jól érzik magukat. Az intézmény számtalan élményt biztosít: a régi kor hagyományait, az ősidőkből összegyűjtött kincseket ötvözi a modern kor vívmányaival, mindezt interaktív módon, élményszerűen mutatja be, és emellett biztonságos infrastrukturális körülményt is biztosít a látogatóknak, akik minőségi élményekkel és több tudással térhetnek haza.

Kiemelte, hogy már másodszor kapta meg az intézmény a családbarát múzeum címet. Ez a díj is azt mutatja, hogy az intézmény vezetői és munkatársai mindennap azért dolgoznak, hogy mindenki minőségi időt tudjon eltölteni a múzeumban.

Szende László, a KIM főosztályvezetője hangsúlyozta: a családi napon izgalmas és sokrétű programok várják a családokat, amelyek a közösség fontos építőkövei.

Ebben a válságos időszakban a múzeum egy olyan biztos pontot nyújt, ahol ki lehet kapcsolódni, de olyan örök értékeket is kínál, amely a nagyközönség és a családok számára is egyaránt fontosak - mutatott rá a főosztályvezető.

Bernert Zsolt, a múzeum főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy december első vasárnapján szintén ingyenes programokkal készülnek a látogatóknak.

Mint az eseményen elhangzott, a természettudományi múzeum kulturális szolgáltatásával elkötelezetten támogatja a családokat. Célkitűzései között szerepel a gyerekek környezettudatos nevelésének fenntartása és fejlesztése. Évente több mint százezer gyermek látogat el az intézménybe családdal vagy óvodai, iskolai csoporttal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!