2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Kultúra

Idén is lesz Budapest Essentials fesztivál

Ebben az évben is megrendezik a Budapest Essentials fesztivált, amelyen november 17. és 19. között olyan előadók lépnek fel a főváros különleges helyszínein, mint Beardyman, Saro, Yubik, Greg Wilson és Youngr, aki először mutatkozik be Magyarországon.

  • Idén is lesz Budapest Essentials fesztivál

A szervezők közleménye szerint a Budapest Essentials egyedisége abban rejlik, hogy a főváros izgalmas épített tereibe sűríti az aktuális nemzetközi és hazai zenei élet izgalmas "ízvilágát".

Az idei fesztiválnak négy helyszín ad otthont: az ELTE lágymányosi kampuszán található Gömb Aula, a tavasszal megnyílt Néprajzi Múzeum, a történelmi zsidónegyedben található, art deco stílusú Tesla Loft, valamint a Városliget egyik legrégebbi épülete, a korábban Olof Palme Házként ismert Millennium Háza.

Magyarországon először a fesztiválon mutatkozik be Youngr, aki Out Of My System című 2016-os debütáló kislemeze óta több mint 100 milliós globális streaming-forgalmat bonyolított le, és több mint 150 koncertet adott 40 országban világszerte.

A fesztiválon fellép Beardyman, a világ egyik legjobb beatboxosa, multiinstrumentalista, aki több mint egy évtizede járja a világot, valamint Sarot, a Beatbox Loopstation 2018-as világbajnoka, aki a beatboxot, az elektrót és a különféle torzításokat keverve könnyedén szörfözik a műfajok között.

Budapestre jön Greg Wilson, az Egyesült Királyság dance szcénájának egyik legfontosabb alakja, akit a "mixelés úttörőjeként" tartanak számon, valamint Yubik, akinek legújabb zenéje nagy sikert aratott az afterlife kiadójánál és rendszeresen hallhatók a produceri munkái a be massive bulikon.

A Budapest Essentials fesztiválon a hazai vonalat mások mellett a Random Trip, Ohnody, ReFunk, Andrew J., O'Neal, Myra Monoka, Robert Makai & Dubecticut, Metha, a Secret Factory és Chriss Ronson képviseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!