2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Kultúra

Harmadik kiadását éri meg az esztergomi Babits-antológia

Az esztergomi önkormányzat bővített formában, újra kiadja Babits Mihály "...kinyúlhat égig a lélek..." című kötetét, amelyben az író esztergomi versei és esszéi kapnak helyet - jelentette be a város polgármestere a Babits-házban szerdán.

  • Harmadik kiadását éri meg az esztergomi Babits-antológia

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) elmondta, a költő éppen száz éve, 1924. március 27-én vásárolt házat az esztergomi Előhegyen és ettől fogva fel-feltűnt a hozzá érkező költőkkel, írókkal, művészekkel az érseki képtárban, a bazilikában, a Fürdő Szállóban és a kávéházakban.

A polgármester hozzátette: Babits számára esztergominak lenni az otthonra találást jelentette: "ez a város volt, mely munkámnak otthont és pihenőt adott, ösztönző otthont és nyájas pihenőt" - idézte a költőt.

Babits Mihály egykori alkotóhelyét 1961-ben alakították emlékmúzeummá, majd 2008-ban a kiállítást megújították. A Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozó kiállítóhely egy éve kötött közös szakmai munkáról szóló együttműködést az Országos Széchényi Könyvtárral.

Forrás: MTI

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!