2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Kultúra

Gyermekek kérdezték a kormány tagjait

A miniszterelnök is kapott beírást iskolás korában - erről beszélt a Kormányinfó Plusz gyermeknapi különkiadásában Orbán Viktor.

  • Gyermekek kérdezték a kormány tagjait

A videóban rendhagyó módon gyerekek kérdéseire válaszoltak kormánypárti politikusok. Orbán Viktor a videóban egyúttal egy jó tanáccsal is ellátta a gyerekeket.

 

Így lehet részt venni idén a gyereknapi programokon

Gyermeknapon a reggel 8 óra és este 20 óra között szervezett gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok is részt vehetnek.

 

A szabadban tartott kisebb rendezvények, amelyek létszáma nem haladja meg az ötszáz főt, bárki által látogathatók. A kulturális eseményeket, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben, illetve a szabadban tartott, ötszáz főt meghaladó rendezvényeket csak a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvívó a gyereknaphoz kapcsolódóan hangsúlyozta: az elmúlt másfél év nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermekeknek is megpróbáltatást jelentett, hiszen távol voltak a barátaiktól, elmaradtak a közös játékok, a szülinapok, a programok.

– Ugyanakkor a több mint ötmillió beadott oltásnak köszönhetően sok mindenben visszatérhet az élet a normális kerékvágásba

– fűzte hozzá a kormányszóvivő.

Fontos, hogy a gyerekek újra visszataláljanak a közösségeikbe
Fotó: MTI

– A fiatalokat nem kell félteni, megvan a magukhoz való eszük. Vannak szüleik, akik elmondhatják nekik, mi történt. A fiatalemberek, ha valami érdekli őket, utána néznek. Aggasztóbb dolog, hogy ez a bezártság a gyerekeket is megviselte. De most már mehetnek iskolába, szabadabbak lehetnek, visszailleszkedhetnek a közösségeikbe, és abban bízunk, hogy idén egy szép gyermeknap vár a gyerekekre

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Eközben Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára már ma megkezdte a hangolódást a gyereknapra, miután a közösségi oldalára feltöltött kép tanúsága szerint az unokáival töltötte a napot.

 

HírTV, Magyar Nemzet, MTI, Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Elindult a Sziget

Elindult a Sziget

Két év kihagyás ismét elindult Magyarország legnagyobb fesztiválja. A 28. alkalommal megrendezett Szigeten gigasztár külföldi előadók is fellépnek. A helyszínen van tudósítónk, Baumgartner Benita.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!