2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Felvétel 2021 - határidők és pontszámítási újítások

Hír TV

2020. december 29., kedd 17:01

Mint azt már olvashattátok, kezdetét vette a felvételi jelentkezés a 2021 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre.

A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza.

Már pár pontban felsoroltuk, hogy miben várható a legnagyobb változás a korábbi évekhez képest, majd pedig egy bővebb anyagban is végigvettük ezeket.

A módosítások a szakképzésre jelentkezőket érinti a leginkább, mely nem meglepő, hiszen ezen a területen folyamatos változások történnek a Szakképzés 4.0 stratégia bevezetésének következtében.

Így tehát az egyik fő újítás az okleveles technikusi képzés indítása, és az erre vonatkozó felvételi szabályok kialakítása, valamint a többletpontok átalakítása.

Még több felvételivel kapcsolatos információért kövess minket, és olvasd el a Felvételi 2021 rovatban szereplő cikkeinket!

 

UniLife