2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 10:55

Kultúra

Elhunyt Sidney Poitier, az első színes bőrű hollywoodi filmcsillag

Búcsúzik a filmvilág és a Bahama-szigetek Sidney Poitier-től, az első színes bőrű hollywoodi filmcsillagtól, aki csütörtökön hunyt el a karib-tengeri szigetországban, szülei hazájában, ahol a gyermekkorát töltötte.

  • Elhunyt Sidney Poitier, az első színes bőrű hollywoodi filmcsillag

„Az egész Bahamák gyászol és legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki a családjának. És bár gyászolunk, egy nagyszerű bahamai, egy kulturális ikon, egy színész és filmrendező, egy vállalkozó, egy polgári és emberi jogi aktivista és diplomata életét ünnepeljük” – méltatta Poitier-t közleményében Philip Davis, a Bahama-szigetek miniszterelnöke. „Nemcsak azért tiszteljük, amit elért, hanem ezért is, aki volt. Erős jelleméért, eltökéltségéért, hogy kiálljon, és legyen valaki, azért, ahogy megtervezte és irányította az életét” – tette hozzá az kormányfő.

A közösségi médiát elárasztották a színész-rendezőre, polgárjogi aktivistára emlékező üzenetek.

„Megmutatta nekünk, hogyan érjünk fel a csillagokig” – írta a Twitteren Whoopi Goldberg hollywoodi színésznő.

„Az a kellem és kifinomultság, melyet ez az ember egész életében tanúsított, olyan példát állított elém, nemcsak mint fekete férfi, hanem mint emberi lény, melyet sohasem felejtek el. Csak annyit tudok mondani, hogy köszönet az egész életedért, a példamutatásért, és köszönöm a hihetetlen tehetségedet” – írta az Instagramon Tyler Perry színész, rendező, producer és forgatókönyvíró.

Lenny Kravitz szerint „Poitier megmutatta a világnak, hogy minden lehetséges”. „Ragyogó fényed sohasem fog elhalványulni. Az ajtók, melyeket megnyitottál és az út, melyet megalkottál, tovább vezetik azokat, akiknek álmaik vannak” – fogalmazott a zenész.

„Nincsenek szavak, amelyek le tudnák írni, hogyan változtatta meg a munkád az életemet. A méltóság, az erő, a kiválóság és a puszta energia, amellyel a szerepeidet játszottad, megmutatta, hogy mi, feketék, számítunk!!! Megtiszteltetés volt” – írta Viola Davis az Instagramon.

A kilencvennégy évesen elhunyt Sidney Poitier-re emlékezett mások mellett Debbie Allen amerikai színész-rendező, Questlove zenész-filmrendező, George Takei és Keith Powell színész is.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!