2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Kultúra

Elhunyt Kácsor László fotóriporter

Kilencvenhárom éves korában elhunyt Kácsor László fotóriporter, az MTI volt munkatársa - közölte Vízvár község önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

  • Elhunyt Kácsor László fotóriporter

Kácsor László 2011 óta volt a Somogy megyei Vízvár község lakója, és az önkormányzat közlése szerint december 23-án hunyt el.

Kácsor László 1929-ben született Aradon, a középiskolát Nagyváradon végezte el. 1945-ben érkezett Budapestre, ahol kitanulta a kovácsmunkát. 1952-től harminc éven át dolgozott a Magyar Távirati Irodánál, előbb a belpolitikai rovatánál, majd a fotórovatnál. 1982-től szabadúszó újságíró lett, főleg természetközeli témákról írt cikkeket, később könyveket. Első könyve a Horgászösvények volt, ezt követte a Barátom, a természet, a Gemenc, a Vizi barangolások, a Bogrács és nyárs, a Velencei-tó, a Vízparti táborozás, valamint A folyók élni akarnak.

1991-ben a Baranya megyei Matty községben Madár emlékparkot (Pantheon avium) hozott létre, a kopjafák a tizenhárom kipusztult honi madárfajra emlékeztetnek. 2014-ben Pro natura díjat kapott a Magyar Természettudományi Társulattól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nikolics Nemanja Ciprusra igazolt

Nikolics Nemanja Ciprusra igazolt

A 43-szoros magyar válogatott csatár az idény végéig szóló szerződést kötött a ciprusi bajnokságban éllovas klubbal, melynek Gyurcsó Ádám is a játékosa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!