2024. 06. 29. Szombat Péter, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Kultúra

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Immár tizedik alkalommal rendeznek Duna Napokat a nemzeti összetartozás napja alkalmából az erdélyi Torockón, május 31-től június 2-ig, fellép mások mellett az Ismerős Arcok, a Bagossy Brothers Company és a Kaláka, a helyszínről sugároz a Dankó rádió.

  • Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

"Akárcsak tavaly, idén is háromnapos eseménysorozattal várjuk az érdeklődőket a jubileumi Duna Napokon. A programsorozattal tisztelgünk június 4-e, a nemzeti összetartozás napja előtt, amikor az ünnepeljük, hogy bár több mint száz évvel ezelőtt határok szakítottak szét minket, megőriztük kincseinket, értékeinket, hagyományainkat, amelyet kötelességünk a következő nemzedékeknek átörökíteni" - mondta Altorjai Anita.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, az esemény főszervezője felidézte, hogy a közmédia 2012-ben Torockón, Erdély szívében egy romos állapotban lévő épületet újított fel, ez lett a Duna Ház, mely azóta a magyarság helyi kulturális központjává vált.

"A Duna Napok alkalmából minden évben egyszer kiköltözünk a házból, birtokba vesszük egész Torockót, és a legkisebbektől az idősebbekig mindenkiben igyekszünk az összetartozás, az anyaországhoz tartozás, az egymáshoz tartozás érzését erősíteni. Ez a közszolgálati média egyik legfontosabb feladata, hogy tudja, érezze a külhoni magyarság, hogy nincsenek magukra hagyva. Ezt erősíti a Duna Ház egész éves programkínálata is, ahova a magyar nemzet egész területéről érkeznek előadók, művészek, tudósok" - fogalmazott Altorjai Anita.

Az idei Duna-napok május 31-én pénteken délután kezdődnek, a nyitónapon koncertet ad a felvidéki Ismerős Arcok és az erdélyi Bagossy Brothers Company, szombaton a gyermekek lesznek a középpontban, őket izgalmas kalandjátékokkal, kézműves programokkal várják, és színpadra lép a Kaláka együttes. A gazdag kínálatban néptánc is szerepel, zenél Pál István Szalonna és Bandája, láthatják a nézők A Dal 2023 győztesét, a Titán zenekart, és ismét megrendezik a főzőversenyt, amelynek házigazdája az idén Kudlik Júlia. Idén 450 fellépő lesz a torockói Duna-napokon, ami több mint kétszer annyi, mint az elmúlt években.

"A Torockóról szól június 1-jén a Dankó rádió, délben onnan sugározzák a Jó ebédhez szól a nóta című műsort, majd a kívánságműsort, a Dankó-színpadán népszerű énekesek, muzsikusok és rádiós műsorvezetők lépnek fel. A szombat esti hagyományos összetartozás-koncerten az István, a király című rockoperából is felcsendülnek dalok, mások mellett Varga Miklós és Vikidál Gyula és Pál Eszter előadásában"

- sorolta Altorjai Anita.

A Duna-nap részletes programja a www.dunanap.com oldalon olvasható.

Ahogy erről korábban a HirTV.hu is beszámolt Torockó visszavárja a magyar turistákat, ugyanis ezt a színmagyar erdélyi falucskát balkáni áradat fenyegeti

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Párizs 2024 - küzdelem a Szajnával

Párizs 2024 - küzdelem a Szajnával

Kevesebb mint egy hónappal a párizsi olimpia előtt még mindig nem elég tiszta a Szajna vize ahhoz, hogy otthont adhasson az ötkarikás versenyeknek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!