2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Kultúra

A nők művészetben betöltött szerepét ünnepli a MANK

Több tartalommal is jelentkezik nőnap alkalmából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.: podcast és ismeretterjesztő cikksorozat is foglalkozik a nők művészetben betöltött szerepével.

  • A nők művészetben betöltött szerepét ünnepli a MANK

Az Ilyet én is tudok?! podcast és a #Kortárs+Tudás ismeretterjesztő cikksorozat következő részeiben a nők művészetben betöltött szerepét járják körül, mind a hazai, mind a nemzetközi kortárs szcénában, rávilágítva ezzel a nők meghatározó jelenlétére a művészeti életben - áll a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A MANK Ilyet én is tudok?! podcastsorozatának következő adása Nők a művészetben címmel jelentkezik. A beszélgetések résztvevői arra vállalkoznak, hogy érdekesen és közérthetően megválaszoljanak minden olyan kérdést, amelyet a hallgató nem mer feltenni a művészeti világ képviselőinek. A házigazda Csorba Lóci, aki a Lóci játszik zenekar frontembere is, vendégeivel a kortárs magyar művészeti életben részt vevő nők helyzetét és az őket foglalkoztató kérdéseket járta körül.

A műsorban Molnár Annamária, a Molnár Ani Galéria alapítója és igazgatója, az Európai Galériák Szövetsége (FEAGA) elnökségi tagja és Kőszeghy Flóra képzőművész, építész arról beszélget, hogy helyes-e megkülönböztetni a női és férfi művészeket a 21. században, továbbá arról, hogy mennyire fontos nőként a nőket érintő kérdésekkel foglalkozni. A beszélgetésből az is kiderül, hogy mennyire tartják hasznosnak a pozitív diszkriminációt a művészeti intézményekben.

A #Kortárs+Tudás sorozatban is női művészekkel és eredményeikkel foglalkozik a MANK. A sorozat olvasói a művészet és művészek világáról kaphatnak információkat, ezúttal a nemzetközi művészeti világ kiemelkedő női művészeivel ismerkedhetnek meg, és megszólalnak a hazai kortárs alkotók is.

A cikkben a nők művészetben betöltött történelmi szerepéről és a mostani meghatározó tendenciákról is szó esik. A középpontban a fiatal kortárs művészek személyes tapasztalatai és történetei állnak képet adva azokról a folyamatokról, amelyek befolyásolják alkotói munkájukat, alakítják művészetüket.

Az Ilyet én is tudok?! harmadik része és a #Kortárs+Tudás női művészeket bemutató cikke a MANK saját felületein, míg a podcast más népszerű megosztófelületeken is elérhető.

Nemzetközi nőnap alkalmából az Ilyet én is tudok?! képzőművészeti podcastunk témája Nők a művészetben! Csorba Lóci a...

Közzétette: MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. – 2021. március 7., vasárnap

Nőnapi fotókiállítás Nagyváradon

Különleges fotókiállítás nyílt Nagyváradon a nemzetközi nőnap alkalmából, az Euro Foto Art Egyesület szervezésében. A tárlaton olyan képeket láthatnak az érdeklődők, amelyeken Európában és Ázsiában élő és alkotó fotóművész hölgyek anyaként, feleségként és nagymamaként is bemutatták a nőt.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!