2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Radar 17:10

Kultúra

A Múzeumok Éjszakáján is várja a látogatókat a 20 éves Terror Háza Múzeum

Június 25-én este 18.00 órától hajnali 02.00 óráig várják az érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakáján a Terror Háza Múzeumba. A látogatók megtekinthetik állandó tárlatukat és részt vehetnek rendhagyó történelemórákon is.

  • A Múzeumok Éjszakáján is várja a látogatókat a 20 éves Terror Háza Múzeum

Február 24-én ünnepelte megnyitásának 20. évfordulóját a Terror Háza Múzeum. A kommunizmus bukása után alig több mint egy évtizeddel olyan múzeum jött létre Magyarországon, amely méltó emléket állít a nyilas és a kommunista terror áldozatainak, nevükön nevezi a tetteseket és bemutatja a 20. századi totális diktatúrák emberellenes tetteit. Egy olyan emlékhely, ahol végre szabadon megemlékezhetünk áldozatainkról és hőseinkről.

A Múzeumok Éjszakáján is megtekinthetik a 20 éve töretlenül népszerű állandó kiállításukat és érdekes előadásokat is meghallgathatnak többek között Slachta Margit szerzetes nővérről, az első magyar női parlamenti képviselőről, Magyarország 1945 utáni újabb kirablásáról, az 1945–48 közötti kommunista hatalomátvételről, a civilekkel szemben alkalmazott szovjet terrorról, valamint a nők a rettegett kommunista államvédelmi szervezetben, az ÁVH-ban betöltött szerepéről.

Részletes prograam: https://www.terrorhaza.hu/hu/hir/2022-06-17-a-muzeumok-ejszakajan-is-varja-a-latogatokat-a-20-eves-terror-haza-muzeum

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!