2022. 07. 03. Vasárnap Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Kultúra

A Múzeumok Éjszakáján is várja a látogatókat a 20 éves Terror Háza Múzeum

Június 25-én este 18.00 órától hajnali 02.00 óráig várják az érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakáján a Terror Háza Múzeumba. A látogatók megtekinthetik állandó tárlatukat és részt vehetnek rendhagyó történelemórákon is.

Február 24-én ünnepelte megnyitásának 20. évfordulóját a Terror Háza Múzeum. A kommunizmus bukása után alig több mint egy évtizeddel olyan múzeum jött létre Magyarországon, amely méltó emléket állít a nyilas és a kommunista terror áldozatainak, nevükön nevezi a tetteseket és bemutatja a 20. századi totális diktatúrák emberellenes tetteit. Egy olyan emlékhely, ahol végre szabadon megemlékezhetünk áldozatainkról és hőseinkről.

A Múzeumok Éjszakáján is megtekinthetik a 20 éve töretlenül népszerű állandó kiállításukat és érdekes előadásokat is meghallgathatnak többek között Slachta Margit szerzetes nővérről, az első magyar női parlamenti képviselőről, Magyarország 1945 utáni újabb kirablásáról, az 1945–48 közötti kommunista hatalomátvételről, a civilekkel szemben alkalmazott szovjet terrorról, valamint a nők a rettegett kommunista államvédelmi szervezetben, az ÁVH-ban betöltött szerepéről.

Részletes prograam: https://www.terrorhaza.hu/hu/hir/2022-06-17-a-muzeumok-ejszakajan-is-varja-a-latogatokat-a-20-eves-terror-haza-muzeum

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!