2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Kultúra

A Louvre visszakapott két reneszánsz műtárgyat 40 évvel ellopásuk után

Visszakapott két reneszánsz műtárgyat a párizsi Louvre szerdán, mintegy negyven évvel azután, hogy ellopták azokat.

A 16. századi mívesen megmunkált sisakot és egy páncéling hátrészét 1922-ben hagyományozta az intézményre a Rothschild család, és 1983. május 31-én lopták el máig nem tisztázott körülmények között.

Január közepén egy katonai antikvitás szakértőt felkértek arra, hogy becsülje fel a műtárgyak értékét egy bordeaux-i lakos örökségében, ő értesítette a rendőrséget arról, mire is bukkant.

A szakértő kétségeit a műtárgyak eredetéről megerősítették az után, hogy összevetették a reneszánsz darabokat a százezer ellopott műtárgyat magában foglaló Treima adatbázisban lévő műtárgyakkal - közölte Frédéric Malon rendőrfelügyelő, a szervezett bűnözés elleni részleg illetékese.

A bordeaux-i ügyészség által indított vizsgálat fogja kideríteni, hogyan is kerültek a család gyűjteményébe az ezüsttel, arannyal díszített, damaszkuszi technikával, valószínűleg egy milánói műhelyben 1560-80-ban készült műtárgyak.

"Biztos voltam abban, hogy egy napon előkerülnek, mivel ezek nagyon jellegzetes műtárgyak. Nem gondoltam azonban, hogy ilyen kedvező körülmények között, azaz Franciaországban, és hogy a két tárgy még mindig együtt van" - mondta Philippe Malgouyres, a Louvre örökségvédelmi főkurátora.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megkapta az art mozi minősítést az Elkxrtuk mozifilm

Nemcsak a multiplexek, de az ország összes art mozija is vetítheti a politikai krimit. 2021. október 17.

Életét vesztette a Sztárban sztár leszek 16 éves versenyzője

Életét vesztette a Sztárban sztár leszek! műsorában megismert, mindössze 16 éves Csontos Karina. 2021. október 16.

Meghalt Kandech Evelyne, a Megasztár énekesnője

Kandech Evelyne 2003-ban lett ismert, mikor bekerült a Megasztár 12 legjobb énekese közé. Halálhírét Torres Dani osztotta meg a közösségi oldalán, ahol sorra érkeznek a részvétnyilvánítások. 2021. október 16.

Legfrisebb híreink

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje."

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!