2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kultúra

A Libri tulajdonosváltása hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb piaci működéshez

A Libri könyvkiadó tulajdonosváltása hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb piaci működéshez. Erről a Magyar Írószövetség elnöke beszélt Híradónknak. A kiadó többségi tulajdonrészét a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata, az SQ Invest Kft. vette meg. Ezzel az MCC lett a hazai könyvkereskedelmi és könyvkiadói piac meghatározó szereplője, 98,41 század százalékos tulajdonrésszel.

  • A Libri tulajdonosváltása hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb piaci működéshez

Bár a Mathias Corvinus Collegium a Libri Csoport többségi tulajdonosává válik, a továbbiakban is stratégiai-pénzügyi befektető marad. A cégcsoport vezetésének összetétele sem változik: a szakmai irányítást a jövőben is a könyvpiacon évtizedes tapasztalatokkal rendelkező menedzsment látja el.

– A tulajdonosváltással esetleg egy olyan szemlélet is kialakulna, amely egy sokkal szélesebb skálán mutatná meg a magyar irodalomnak az értékeit. – fogalmazott Erős Kinga, aki a Magyar Írószövetség nevében elmondta, hogy a szervezet várakozással tekint a piaci változásra. A szövetség elnöke szerint ugyanis a tehetséggondozásért és a minőségi felsőoktatásért elkötelezett MCC többségi tulajdonossá válása a Libri Csoportban hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb piaci működéshez és a kis kiadók terjesztési problémáinak megoldásához.

A tulajdonosváltás miatt több baloldali író is visszavonta a műveit vagy nem ad le kéziratot a Librinek – hívta fel a figyelmet Kötter Tamás. Az író szerint ők régóta politikai aktivisták.

– Ennek a politikai aktivizmusnak az egyenes következménye, hogy ezt a lépést megtették, hiszen ha megfigyeljük, ez nagyon-nagyon régi viselkedési forma, és ez a Liget Projekttől egészen a Vár újjáépítésén keresztül az MCC tulajdonszerzéséig mindenhol világosan kirajzolódik – fejtette ki Kötter Tamás, aki kitért arra is, hogy a Libri Csoport piaci helyzetén a tulajdonosváltás nem változtat. Szerinte a kiadó továbbra is a piac megfelelő szegmensét fogja uralni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!