2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Kultúra

A költészet napja - Változatos programok Szombathelyen

Változatos programokkal ünneplik a magyar költészet napját Szombathelyen; óriás puzzle kirakása, verses délután, hangos képregény bemutatása, lakáskoncert szerepel a kínálatban.

  • A költészet napja - Változatos programok Szombathelyen

Április 11-én délelőtt Szombathelyen, a megyei művelődési és ifjúsági központ előtti téren Ady Endre halálának 100. évfordulójához is kapcsolódva flashmobbal emlékeznek a költőre, amelyben diákok egy hatalmas, százdarabos puzzle ötvenszer ötven centiméteres darabjait emelik a fejük fölé, a fotódarabok pedig egymáshoz illesztve adják ki a költő képmását- tájékoztatott Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa.

Hozzáfűzte: délután öt órakor szintén Szombathelyen, a Március 15. téren a hangoskönyvek mintájára egy "hangos képregény" bemutatóját láthatják és hallhatják a résztvevők Nyugat + Zombik címmel.

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban Balló László költővel találkozhatnak az érdeklődők, akinek egyik versét Szabó Tibor színművész mondja el, majd Rozán Eszter író adja elő a költő néhány versét, saját megzenésítésében.

A Weöres Sándor Színházban a költészet napján az esti előadásokra érkező közönség a nézőtérnyitás előtt egy rövid, váratlan performansz keretében Antal D. Csaba előadásában hallhatja Kántor Péter A könyvespolc előtt című versét.

Április 13-án szombaton délután öt órától Szombathelyen, az Almássy László utca 10. szám alatt zenél a Rózsabors Műhely, amely második alkalommal rendez lakáskoncertet a vasi megyeszékhelyen. A koncerten vasi kortárs költők közreműködnek, Devecsery László, Döme Zsuzsa, Kelemen Zoltán, Nagy Róbert, Pődör György, Tóthárpád Ferenc mondanak részleteket verseikből.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Immár tizedik alkalommal rendeznek Duna Napokat a nemzeti összetartozás napja alkalmából az erdélyi Torockón, május 31-től június 2-ig, fellép mások mellett az Ismerős Arcok, a Bagossy Brothers Company és a Kaláka, a helyszínről sugároz a Dankó rádió.
Bemutatták a legújabb leletcsoportot Visegrádon

Bemutatták a legújabb leletcsoportot Visegrádon

Régészeti szenzációnak számító faragott márványtöredékekre bukkantak a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző feltáráson. A leletanyagot hétfőn mutatták be Visegrádon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!