2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kultúra

A Fonóban már kitört a tavasz

A Fonó Tavasz koncertsorozat folytatja a februári Fonó Selection idei hagyományát: izgalmas fúziók, kisformációk koncertjeit mutatja be az online térben, ezúttal minden szerdán és szombaton. Rendszerint olyan művészek találkoznak a Fonó színpadán, akik ebben a felállásban még sosem játszottak együtt. A felvételről sugárzott koncertek a Fonó weboldalán és Facebook-oldalán követhetők ingyenesen, valamint a Youtube-on visszanézhetők. Az élőben sugárzott koncerthez jegyvásárlás után lehet csatlakozni.

  • A Fonóban már kitört a tavasz

Ingyenes koncertek

Március 13-án Ferenczi György, Ifj. Csoóri Sándor Sündi és Lakatos Róbert lépnek együtt színpadra. Három különböző zenész, három eltérő stílus: a rock and roll, a világzene és a klasszikus zene oldaláról érkező zenész/zeneszerzők találkozása a színpadon, s ami ebben a produkcióban mindenkit és mindent összeköt, az a népzene.

 
Ferenczi György és Lakatos Róbert Fotó: Fonó
 

 

Március 17-én Babcsán Bence és Varga Kornél. A két zenész a Zűrös Bandában és a Babcsán Projektben játszik együtt, de duó formációjuk minden szempontból rendhagyó. Koncertműsoruk román és szerb táncdallamokból, makedón és ír népzenéből merítkező feldolgozásaikból, saját szerzeményeikből ad ízelítőt.

Március 20-án Kaltenecker Zsolt szólókoncertjét hallgathatja meg a Fonó online közönsége. Az Artisjus- és Gramofon-díjas dzsesszzongorista több felállásban lépett már fel a Fonóban, ezúttal azonban szólóban érkezik. A koncert gerincét Zsolt 2015-ben megjelent Revisited című CD-jének élőben ritkán hallható anyaga adja.

Március 24-én kezdődik Tóth Viktor többrészes dzsessztörténeti sorozata, a szaxofonművész „koncert–beszélgetése” a dzsessz száz évéről – élő zenével, audio- és videórészletek bemutatásával, illetve azok magyarázatával. Az esemény különlegessége, hogy a koncerten a közönség beavatást kap a dzsessz történetébe, stílusjegyeibe – az elhangzó számok példaként szolgálnak majd.

 
Tóth Viktor Fotó: Fonó
 

 

Élőben streamelt, jegyvásárlás után megtekinthető koncert

Március 27-én a nemzetközi toplistás Meybahar zenekar lép fel, erre az alkalomra különleges vendég is érkezik hozzájuk: Juhász Gábor dzsesszgitáros. A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el lelkünk legbelső rezdüléséig. A zenekart közvetlenül inspirálja a régi időkbe nyúló modális zenei örökség és napjaink zenéje, a különböző kultúrák közös pontjainak és találkozásainak mélységei és magasságai. A zenekar Marilia Pilti görög szantúr (santouri – a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duójából született. Az este a Fonóban több izgalmat is rejt magában, a zenekar ugyanis ebben a felállásban első alkalommal fog bemutatkozni nagyobb nyilvánosság előtt.

 
Juhász Gábor és a Meybahar Fotó: Fonó
 

 

A programokról bővebben itt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!