2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Színes

Vörös pandák Pécsett

Franciaországból érkeztek vörös pandák Pécsre. A veszélyeztetett állatokat egy, az országban is egyedülálló összefogásnak köszönhetőn tudták a pécsi állatkertbe költöztetni. A 60 éves intézmény ugyanis a koronavírus-járvány miatt tavasszal még az életben maradásért küzdött.

  • Vörös pandák Pécsett

A vörös pandák veszélyeztetett állatok, a Pécsi Állatkert azonban segíthet a faj megmentésében.

Az francia állatkertből érkező vörös pandákat a Pécsi Állatkert közösségi összefogással tudta befogadni. Majdnem 2.5 millió forint gyűlt össze kifutójukra.

A vörös pandáknak csupán 6-10 ezer egyede maradt fenn a természetben, főként a Himalája lejtőin nagy magasságban. Az állatkertek azonban a koordinált tartással hozzájárulnak az egyedszám növekedéséhez és a faj fennmaradásához.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!