2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Színes

Vidratámadásban sérült meg három nő Montanában

Egy folyami vidra támadott meg három, a Missouri folyó egyik mellékfolyóján, gumibelsővel úszkáló nőt Cardwell városától nem messze, Montanában, olyan súlyos sebeket okozva, hogy az egyik sebesültet kórházba kellett szállítani - közölték a hatóságok csütörtökön.

  • Vidratámadásban sérült meg három nő Montanában

Morgan Jacobsen, a halászati, vadászati és parkokkal kapcsolatos ügyek irányításáért és szabályozásáért felelős állami szervezet munkatársának elmondása szerint szerda este legalább egy vidra támadta meg a három nőt. A támadás után az áldozatok sikeresen ki tudtak menekülni a partra, ahol egyikük értesítette a hatóságokat.

"Az egyik nő arcán és karján keletkezett sebek olyan súlyosak voltak, hogy helikopterrel kellett kórházba szállítani" - mondta James Everett, Jefferson megye seriff-helyettese. A többi áldozat a karján sérült meg - tette hozzá.

Az északi folyami vidrák a menyétfélék családjába tartoznak, és súlyuk elérheti akár a 9 kilogrammot is és akár 1,2 méter hosszúak is lehetnek. Elsősorban hallal táplálkoznak.

"Vidratámadás esetén mi álltalában azt javasoljuk, hogy az illető küzdjön ellene, majd meneküljön ki a vízből" - mondta Jacobsen.

Az eset után figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Jefferson-folyó mentén.

A szerda esti támadás óta nem láttak vidrákat a helyszínen, és nem tesznek erőfeszítéseket az állatok befogására vagy eltávolítására, mert úgy vélik, hogy csak védekezett - tette hozzá az állami szervezet munkatársa.

Két évvel ezelőtt a montanai Big Hole folyón egy 12 éves fiút megtámadott egy vidra, de ő könnyebb sérülésekkel megúszta.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!