2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:30

Színes

Vége a sulinak, indul a vakáció, kezdődnek a táborok

Vége az iskolának, sok helyen már hétfőn indulnak a nyári táborok első turnusai. Budapesten a napközis foglalkozások a népszerűbbek, amelyekre átlagosan 18 ezer forintot költenek a szülők. Vidéken az ottalvós táborokat keresik többen.

Fából készült kalózhajó, felfedezésre váró tornyok és csúszdák az ország legnagyobb családi játszóterén. Az újpesti Tarzan-park vizes résszel bővült, a kisebbek vízágyúkkal hűthetik egymást a kánikulában. A parkba több száz gyermeket várnak nyári táborba.

A csillebérci kalandpályán hétfőn indul az első napközis foglalkozás. Az idén először indítanak apa-gyermek tábort és túlélőtábort. Az árak 45 és 80 ezer forint között mozognak. „Vaddisznó feldarabolása, elsősegélynyújtás gyermekeknek-felnőtteknek, hogyan kell élelmet találni a természetben, túlélési tudnivalók” – sorolta a programokat Tóth Barna, a csillebérci kalandpálya ügyvezetője.

Pécsett tematikus foglalkozásokkal készül a kulturális központ. Lesz természetbúvár- és boszorkánytábor is – egy hétre 10-14 ezer forintért.

A baranyai megyeszékhelyen a legnépszerűbb a tollaslabdatábor, amelyet az ország legeredményesebb szakosztálya szervez. A létszám már tavasszal betelt. A gyermekek ázsiai edzőktől tanulhatnak trükköket. „Az előzetes érdeklődés már olyan nagy, hogy a táborok megteltek erre a nyárra, de reméljük, hogy a következő években is lesz lehetőség arra, hogy a gyerekek jöjjenek hozzánk. A tábor 15 ezer forintba kerül egy hétre” – közölte Várhelyi Gábor, a Multi Alarm SE utánpótlásedzője.

Orfűn 27. alkalommal rendeznek olvasótábort hátrányos helyzetű gyermekeknek. „12 ezer forintos részvételi díjat fizetnek, ez körülbelül 50 százaléka a tényleges költségnek, ezért pályázattal indulnak. A mesék világából vagy saját mesét írnak, vagy a mesékhez készítenek illusztrációkat” – mondta Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Pécsi Csorba Győző Könyvtár vezetője.

A Tisza-tónál horgászni tanítják a fiatalokat. „Ebben a táborban megmutatják, hogyan kell szereléket készíteni, hogyan kell horgot kötni, hogyan kell bedobni, hogyan kell a halakat etetni. Az ökocentrum akváriumában megismerik azokat a halakat, amelyekkel találkozhatnak a Tisza-tóban, és természetesen ez alatt az idő alatt tanulják meg, hogy melyek azok a tilalmi időszakok, amikor nem szabad bizonyos halakra horgászni” – mondta Bornemissza Andrea, a Tisza-tavi Ökocentrum turisztikai marketing vezetője.

A napközis táborokra a szülők átlagosan 18 ezer forintot költenek, míg az ottalvós táborokra megközelítőleg 30 ezer forintot szánnak a családok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!