2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Színes

Változékony idő vár ránk az elkövetkező napokban

Csütörtök napközben a gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Estétől nyugat felől egyre több helyen megnövekszik a magasszintű felhőzet, ami reggelre a Nyugat-Dunántúlon meg is vastagszik, és ott néhol zápor, zivatar is kialakulhat.

  • Változékony idő vár ránk az elkövetkező napokban

Magyarországi időjárás-előrejelzés péntek estig

Pénteken a változóan felhős ég mellett szűrt napsütésre számíthatunk, de délelőtt inkább nyugaton és középen, délután keleten időszakosan zárt is lehet a felhőzet. A Tiszántúl kivételével szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Csütörtökön a Tiszántúlon, pénteken másutt is élénk lesz az északi szél, de pénteken a Kisalföldön, illetve zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 16 fok között alakul, de északon a völgyekben, illetve az alföldi homokhátságokon 8, 9 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 22, 27 fok között valószínű.

Európa időjárása

A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja dél felé a Keleti-Kárpátokon át a Balkán-félsziget déli részéig húzódik. E front mentén sokfelé fordul elő eső, zápor, zivatar, helyenként nagy mennyiségű eső esik. Éles a hőmérsékleti kontraszt is: míg a front keleti oldalán 30, 35 fokot mérnek, attól nyugatra csak 17, 24 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A Brit-szigetek felett ugyancsak ciklon helyezkedik el, amelynek hatására az Északi-tenger környékén, valamint Franciaországban van felhősebb idő, szórványosan csapadék is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet arrafelé a tengerparti területeken 17, 21, a szárazföld belsőbb részein 22, 27 fok között alakul. Ezzel szemben a mediterrán térségben anticiklonális hatások uralkodnak, száraz, napos idő van, csak a hegyek felett alakulnak ki zivatarfelhők, ezek délután meg is dörrennek néhol. Délutánra 27 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, de Dél-Spanyolországban 39 fok is előfordul. Eleinte ez az anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, majd egyre nedvesebb levegő érkezik fölénk, és pénteken szórványosan csapadék is várható.

MTI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!