2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napi aktuális 06:00

Színes

Továbbra is tart a nyárias idő

Hétfőn a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek már délután az égen.

  • Továbbra is tart a nyárias idő

Hétfőn a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek már délután az égen, és ez utóbbiakból az északi megyékben néhány zápor, zivatar is kialakulhat. Ezek késő estére lecsengenek, és a közepesen felhős éjszakát követően kedden a sok magasszintű felhőzet mellett az ország északi felén erőteljesebb, délen gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és az északi megyesávban elszórtan - azon belül az Északi-középhegységben nagyobb számban - várható zápor, zivatar. A délnyugati szél a Dunántúl nagyobb részét leszámítva napközben megélénkül, zivatarok környezetében fordulhat csak elő átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 32 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

A kontinens legnagyobb részének időjárását egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja, emiatt döntően napos, csapadékmentes idő jellemző. Ugyanakkor Írországtól nyugatra ciklon örvénylik, amely nedvesebb levegőt szállít Írország és az Egyesült Királyság északi része fölé.

Eközben a Kelet-európai-síkságon két ciklont is meg lehet figyelni, emiatt ott felhősebb az idő, és nagyobb területről jelentettek jelentősebb (10 mm fölötti) csapadékot. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa-szerte az ilyenkor megszokottak körül alakul. Kedd estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől egyre melegebb levegő áramlik, miközben az északi tájakat egy gyenge melegfront súrolja.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

A Szia Komárom a hivatalos Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy egy gida szaladgált Észak-Komáromban, a 7-es lakótelepen. Az erről készült videón jól látszik, hogy az állat rémülten rohangált az épületek között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!