2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Színes

További egy hónapig élhet a trentinói futót szétmarcangoló medve

További egy hónapig életben maradhat az a medve, amely április elején feltételezhetően szétmarcangolt egy futót az olaszországi Trentinóban - döntött pénteken az ügyben illetékes bíróság.

  • További egy hónapig élhet a trentinói futót szétmarcangoló medve

Az április eleji tragédiát követően - amikor a barnamedve halálra marcangolta az erdőben futó 26 éves Andrea Papit - Maurizio Fugatti trentinói kormányzó többször is elrendelte a JJ4 jelölésű állat kilövését, állatvédő szervezetek azonban rendre megakadályozták ezt.

Az ítélethirdetés eredeti időpontja május 11-ére volt kitűzve, ez azonban az elhúzódó eljárás miatt egyre kitolódott.

A jelenlegi döntés értelmében a medve június 27-éig biztosan életben marad, s bíróság egyúttal megkímélte egy másik, MJ5 jelű medve életét is, amelynek leölését a régiós kormány szintén már korábban elrendelte.

A törvényszék szerint a medve által jelentett veszély, melyre a helyi hatóságok a rendeleteket alapozták, egyik medve esetében sem elégséges indok az állatok kilövetésére, emellett részletesebb boncolási eredményekre volna szükség ahhoz, hogy ítélni tudjanak a JJ4 medve sorsa felett. A június végi időpontig a szembenálló felek további magyarázatok, bizonyítékokat és indoklásokat nyújthatnak be a bíróság felé. Végleges döntés várhatóan december közepén születik, ekkor ismét nyílt meghallgatást tartanak majd az ügyben.

Egyelőre nem tudni, hogy a JJ4 jelű medve azért támadt-e rá a fiatal férfira, mert bocsait védte. Andrea Papi szülei egyébként ellenzik a medve leölését, a régiós kormány azonban úgy véli, az állatot már akkor el kellett volna altatni, mikor 2020-ban két emberre rátámadt, akik el tudtak menekülni előle. A LEAL olasz állatvédő szervezet két állatorvos szakvéleményére támaszkodva május elején azt akarta bizonyítani, hogy valójában nem a JJ4 jelölésű nőstény medve felelős a fiatal trentinói férfi haláláért, hanem egy másik, hím medve.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén is lesz bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten

Idén is lesz bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten

Idén is megrendezik a MetroPOLICE bűnügyi filmfesztivált Kecskeméten, amelyre augusztus 31-éig várják a nevezéseket - közölte az MTI-vel a szervezők nevében a Hírös Agóra Otthon mozi vezetője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!