2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

Több mint száz gömbölyűfejű delfin vetődött partra Nyugat-Ausztráliában

Természetvédelmi szakemberek, tengerkutatók és állatorvosok mintegy 140 partra vetődött gömbölyűfejű delfint próbálnak megmenteni, amelyek csütörtökön estek csapdába Nyugat-Ausztrália déli partvidékén a sekély vízben.

  • Több mint száz gömbölyűfejű delfin vetődött partra Nyugat-Ausztráliában

A delfinek Nyugat-Ausztrália biodiverzitásért, természetvédelemért és turisztikai látványosságokért felelős kormányhivatalának tájékoztatása szerint a Geographe-öbölben vetődtek partra, Dunsborough közelében, az állam fővárosától, Perth-től 236 kilométerre délre.

A közlemény szerint a mintegy 160 delfin négy csoportban, körülbelül 500 méteres körzetben esett csapdába a sekély vízben. Tapasztalt természetvédelmi szakemberek, tengerkutatók, állatorvosok és önkéntesek is dolgoznak a mentésükön, de 26 állat már elpusztult.

Tavaly júliusban több mint 50 partra vetődött gömbölyűfejű delfin pusztult el egy elhagyatott nyugat-ausztráliai tengerparton.

A gömbölyűfejű delfinek szoros társadalmi kapcsolatban élnek, így ha akár a csapat egyik tagja is bajba kerül, és a sekély vízben ragad, a többiek gyakran követik - ismertette a Nyugat-Ausztráliai Egyetem.

Fotó: Reuters

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!