2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Sajtóklub 14:00

Színes

Teremtés hete: mit tehet az egyház a felmelegedés ellen?

Ökumenikus istentisztelet nyitotta meg Balatonszárszón a teremtés hetét és a klímaváltozásról szóló nemzetközi, egyházi konferenciát.

A külföldi és hazai előadók a következő napokban arra keresnek választ, hogy az egyházak mit tehetnek a globális felmelegedés ellen. A tanácskozáson a meghívott egyházi vezetők mellett a fejlesztési minisztérium illetékese és a jövő nemzedékek egykori országgyűlési biztosa is felszólal. A teremtés hetét a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2009 óta rendezi meg a környezet védelmében.

– Nagyon sokat tud segíteni a közösség. Hogyha egyedül vagyok, akkor könnyen azt érzem, hogy amit teszek, az elvész ebben a világban, mit tehetek én a nagy multik világában, a politikai döntések mögött az egyéni cselekedet sokszor kevésnek tűnik, és ha közösségként gondolkodunk, közösségként összefogunk, akkor ez sokkal többet számít, nekem is erőt ad, a többieknek is erőt ad, és jobban tudjuk egymást segíteni ezen a téren – mondta Kodácsy-Simon Eszter, az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyetemi adjunktusa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!