2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Színes

Tavaszköszöntő ünnep Gorsiumban

A III. századba kalauzolták vissza a látogatókat Tácon, vagyis ókori nevén Gorsiumban. A régészeti parkban kétnapos tavaszköszöntő ünnepet tartottak, ahol korhű ruhába öltözve a római császár látogatását is felelevenítették.

  • Tavaszköszöntő ünnep Gorsiumban

Lovaskocsin, számos kísérővel érkezett egykor a római császár Gorsiumba. A régészeti parkban megrendezett tavaszköszöntő ünnepen, a Florálián minden évben eljátsszák a történetet.

A császár látogatásának körülményeiről kevés részlet ismert, de az itt élő légiók megjelenített ruhái és fegyverei korhűek.

A hagyományőrzők minden részletre figyelnek, sokszor maguk készítik a felszerelési tárgyakat, beleértve a sebek ellátásához szükséges orvosi eszközöket is. A Gorsium Régészeti Parkban egyébként több mint 60 éve folynak ásatások, de még így is nagy a feltáratlan terület.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!