2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Színes

Sziget-kék néven tematikus park nyílik Debrecenben

Debrecen belvárosától autóval alig tízpercnyi távolságra lévő Nagyerdei park százéves fái alatt sétálva Valentin, a kisfiú fantáziavilágába csöppenhetünk, ahol a lábunk alatt lévő felhőknek nemcsak nevük (Fülöp), de egyéniségük is van.

Szabó Magda ifjúsági regénye ihlette Sziget-kék parkban határ a csillagos ég, de talán még az sem.

Az Ötholdas Pagony játszótér helyén létrehozott, ingyenesen látogatható Sziget-kék tematikus park a régió egyik legizgalmasabb „játszóvárosa”, amely igazi kikapcsolódást nyújt minden generáció számára.

A beszélő állatok „városában” teljes harmóniában él egymás mellett oroszlán, ló, mókus, cica, és megannyi két lábon járó mesés lény. Itt a gyermekek maguk is a játékváros lakóivá válhatnak. Bárki lehet az állatok nyelvét értő, tiszta szívű Valentin, aki mesebeli útra indul barátaival, amely a Sziget-kék orvosság megszerzéséhez vezet, s végül a Mami is meggyógyul.

A Sziget-kék sokkal több mint egy megvalósult meseregény. A gyermekek hatalmas homokozókban találhatnak ki, és építhetnek új meséket, kisautókba pattanhatnak, vagy akár a lebegő mászókákon és kalandos pályákon, kanyargós csúszdákon tehetik próbára ügyességüket.

Elbújhatnak a fák lombjai között futó mászófákon, felmászhatnak az élménytorony kilátójába, ahol talán felhő Fülöppel is találkozhatnak. A miniváros házai közti KRESZ-pályán gyakorolhatják az autóval való közlekedést is.

A park nem csak a kicsiknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Fiatalok találkozóhelyeként, szülők és nagyszülők pihenőparkjaként is egyaránt alkalmassá válik a terület, melynek központi helyén fogadóépület található, s benne vendéglátóhely és „játéktér” gondoskodik a jó hangulatról.

 

További részletek a VisitDebrecen honlapján park Facebook-oldalán  találhatók.

Kép forrása: visitdebrecen.com

Forrás: PR in Hungary

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Ausztráliában

Már a téli viharok tombolnak Ausztráliában, Sydneyben is evakuálni kellett a lakosságot, kezelhetetlen mértékű áradásokra készülnek a hatóságok. Kínában pedig már hetek óta küzdenek az árvizekkel, a földomlások állandó életveszélyt jelentenek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Tovább tombol a kánikula

Az országos tiszti-főorvos hétfő éjfélig meghosszabbította a már egy hete tartó legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!