2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Színes

Sobri Kupa: idén is megméreti magát a Hír TV csapata

Idén is megrendezik Nagybaracskán a Magyarország örökös halászléfőző bajnokáról elnevezett halfőző versenyt. A névadó Farkas Sobri József volt, aki a településen született.

A Sobri Kupa Halfőző Versenynek szigorú szabályai vannak. A dunai hal kategóriában minden nevező három kiló pontyot kap, a többi hozzávalóról maga gondoskodik, ezekből kell a legfinomabb halászlét elkészíteni. A tavalyi győztes természetesen idén is indult. „Úgy tanultam barátoktól, ismerősöktől. A szakmám nem ez, csak kedvtelésből csinálom, meg a barátoknak” – árulta el Bíró Antal, „Bunda úr”.

A versenyen évek óta a Hír TV csapata is indul. „Ha jól emlékszem, öt éve járunk ide Nagybaracskára a Sobri Kupára, korábban Baján is voltunk már. A tudás igazából a helyiektől van, itt próbáljuk öt éve összeszedni azt a halfőző tudást, amelynek, most már mondhatom, elég jól a birtokában vagyunk. Tavaly hatodikak lettünk” – mondta Kisléghy-Nagy Rudolf szerkesztőségvezető.

Nagybaracska testvértelepülései szintén a meghívottak között vannak. „Őszinteség, nem főzünk, mert Gyergyóra nem jellemző a hal. Gyergyóra a hideg, a tél a hó, a medve és efféle dolgok jellemzőek. A hal nem igazán a specialitásunk, ha a pisztrángot nem vesszük ide, de annak egy halászlében nem igazán van helye. Nagyon örülök, jó ennyi mosolygó embert együtt látni” – fogalmazott Egyed József, Gyergyóújfalu polgármestere.

A verseny névadója, Farkas Sobri József, Magyarország örökös halászléfőző bajnoka a településen született. „Megfogadtuk Farkas úrnak a tanácsát és szabályalapítását. Azt mondta: »Azt jegyezzétek meg, hogy különdíjat adhattok bárkinek, aki a barátotok, vagy akinek különdíjat akartok adni, a versenybe az nem szólhat bele. A verseny napján mindig az fog nyerni, aki az adott napon az adott zsűri szerint a legjobbat főzte.«” – nyilatkozta Király Sándor, Nagybaracska fideszes vezetője.

A kupára idén 59 csapat nevezett. A színvonalra jellemző, hogy ez már a huszonhatodik verseny volt, s háromszor egymás után még senkinek nem sikerült nyernie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!