2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Színes

Schumacher-rejtély: ezért titkolózik a szülinapos F1-legenda családja

Már több mint kilenc éve történt Michael Schumacher súlyos síbalesete. Ahogy telik-múlik az idő, úgy ritkulnak a hírek a hogylétéről. Nem véletlenül!

  • Schumacher-rejtély: ezért titkolózik a szülinapos F1-legenda családja

Kedden 54 éves lett Michael Schumacher, akinek – a szeretteivel együtt – teljesen megváltoztatta az életét a 2013. december 29-én elszenvedett súlyos síbalesete. A csaknem végzetes koponyasérülése óta, az idő előrehaladtával egyre ritkábban árulnak el bármit is a hétszeres F1-világbajnok állapotáról. A német sajtó szerint ennek három oka van.

A svájci villájában (olykor pedig mallorcai üdülőjében) ápolt német világsztár hogylétét hétpecsétes titokként kezeli a családja és a sajtó rövid pórázon tartásával foglalkozó korábbi menedzsere. Sabine Kehm legutóbb 2019 decemberében árult el konkrétumot, akkor is csak azért, hogy cáfolja a Bunte magazin bombahírét, mely szerint Schumi "karácsonyi csodaként" újra tud járni.

– Sajnos egy közelmúltbeli sajtóhír arra kényszerít minket, hogy tisztázzuk: ellentmond a tényekkel az az állítás, hogy Michael tud járni – mondta akkor Kehm, aki sikeres sajtópert indított a lap ellen.

Azóta a kedvencük hogylétére kíváncsi rajongók legfeljebb a legszűkebb baráti kör, a Schumacher-villába bejáratos bennfentesek egy-egy utalásából próbálhatnak a sorok között olvasni. 

A Schumacher-hírzárlat okai:

Kehm szerint, ha egyszer is engednek a kíváncsiskodók nyomásának, akkor bármennyit is árulnak el Schumi állapotáról, az megnyugvás helyett ezernyi új kérdést szülne;

a Schumacheréhez hasonló agysérülések lefolyása mindenkinél más és más, a szakemberek sem tudnak jóslatokba bocsátkozni, ráadásul a betegek állapota nagyon hullámzó lehet: jobb napok, időszakok után bármikor bekövetkezhet visszaesés is;

a Forma–1 ikonja ráadásul nem csak aktív éveiben próbálta megvédeni magánletét a nyilvánosságtól, de éppen a síbalesete előtti napokban árulta el a menedzserének: "el akar tűnni" a reflektorfényből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!