2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Színes

Saját illatot kap a párizsi Louvre leghíresebb alkotásainak egy része

Parfümkészítők alkottak saját illatot a párizsi Louvre néhány remekműve, köztük a milói Vénusz és a szamothrakéi Niké számára.

A projekt megvalósítására felkért francia házaspár, Ramdane Touhami és Victoire de Taillac a parfümkészítés legnagyobbjaival együttműködve párosított illatokat egyebek között Jean-Auguste-Dominique Ingres A nagy Odaliszk és A nagy fürdőző című képeihez, Thomas Gainsborough Társalgás a parkban című festményéhez, valamint Jean-Honoré Fragonard A zár című művéhez.

"A cél, hogy szaglószervi élménnyel egészítsük ki a vizuális élményt" - mondta Touhami, hozzátéve, hogy a feladatra felkért nyolc szakértő szabad kezet kapott és korlátlan büdzsével dolgozhatott az illatokon.

Dorothee Piot, a világ parfümfővárosaként számon tartott Grasse-ban működő Robertet cég parfümkészítője például egy friss és kifinomult, rózsás illatot álmodott meg Gainsborough 1745-ös mesterművéhez.

A múzeum szóvivője, Adel Ziane szerint az egyedi parfümök célja, hogy "felébresszék a látogatók minden érzékszervét az alkotások szemlélése közben".

A megálmodott illatokat július 3-tól egészen jövő januárig meg is lehet vásárolni a múzeum pop-up boltjában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elfogták az emberevő tigrist

Elfogták Indonéziában azt a szumátrai tigrist, amely a hatóságok szerint 2 férfit ölt meg a napokban. 2021. október 17.

Televíziós közvetítés nélkül maradhat a Golden Globe

A jelöléseket december 13-án hirdetik ki, a ceremóniát pedig január 9-én tartják. 2021. október 17.

Veszélyes lehet a dísztök

A dekorációs célokra használt tökök nemcsak keserűek, de mérgezők is. 2021. október 17.

Legfrisebb híreink

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje."

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!