2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Színes

Patkányokat is evett a nemi erőszakkal vádolt túlélő

Patkányokat is evett az éhhalál elkerülése érdekében az a férfi, aki négy hónapot töltött az Andokban a külvilágtól elzárva. A jelenleg kórházban ápolt uruguayi férfi saját bevallása szerint megpróbált átgyalogolni a hegységen, de egy hóviharban eltévedt. A chilei hatóságok eközben azt közölték, hogy a férfit nemi erőszak gyanúja miatt körözték.

A legyengült embert támogatni kellett a helikopterig az Andokban. Négy hónapot töltött teljesen egyedül a dél-amerikai hegységben, amíg hegyi méréseket végző hivatalnokok véletlenül rátaláltak.

Az uruguayi férfi még májusban próbált átgyalogolni Chiléből Argentínába az Andokon keresztül, mert állítólag lerobbant a motorja. Egy hóviharban azonban eltévedt, így egy menedékházban húzta meg magát 2800 méteres magasságban. Eleinte az ott talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit megevett, amit el tudott kapni – így patkányokat is. A négy hónap alatt kiszáradt és húsz kilót fogyott. Annyi ereje maradt csak, hogy kórházba szállítása után felhívja családját.

A chilei rendőrség egyébként körözte a túlélőt, mert nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson. A férfit kiskorú fiúgyermek elleni nemi erőszakkal vádolják.

Nem Gomez az első uruguayi, aki képes volt kihúzni néhány hónapot az Andokban. 1972-ben egy uruguayi repülőgép zuhant le, a túlélők több mint két hónapig voltak elzárva a külvilágtól. A tragédiát 16-an élték túl, miután halott társaik húsából is ettek az éhhalál elkerülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!