2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Patkányokat is evett a nemi erőszakkal vádolt túlélő

2013. szeptember 11., szerda 10:40, frissítve: szerda 10:41

Patkányokat is evett az éhhalál elkerülése érdekében az a férfi, aki négy hónapot töltött az Andokban a külvilágtól elzárva. A jelenleg kórházban ápolt uruguayi férfi saját bevallása szerint megpróbált átgyalogolni a hegységen, de egy hóviharban eltévedt. A chilei hatóságok eközben azt közölték, hogy a férfit nemi erőszak gyanúja miatt körözték.

A legyengült embert támogatni kellett a helikopterig az Andokban. Négy hónapot töltött teljesen egyedül a dél-amerikai hegységben, amíg hegyi méréseket végző hivatalnokok véletlenül rátaláltak.

Az uruguayi férfi még májusban próbált átgyalogolni Chiléből Argentínába az Andokon keresztül, mert állítólag lerobbant a motorja. Egy hóviharban azonban eltévedt, így egy menedékházban húzta meg magát 2800 méteres magasságban. Eleinte az ott talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit megevett, amit el tudott kapni – így patkányokat is. A négy hónap alatt kiszáradt és húsz kilót fogyott. Annyi ereje maradt csak, hogy kórházba szállítása után felhívja családját.

A chilei rendőrség egyébként körözte a túlélőt, mert nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson. A férfit kiskorú fiúgyermek elleni nemi erőszakkal vádolják.

Nem Gomez az első uruguayi, aki képes volt kihúzni néhány hónapot az Andokban. 1972-ben egy uruguayi repülőgép zuhant le, a túlélők több mint két hónapig voltak elzárva a külvilágtól. A tragédiát 16-an élték túl, miután halott társaik húsából is ettek az éhhalál elkerülése érdekében.

Forrás: Hír TV