2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Óriási, 2,7 kilogrammos varangyot találtak Ausztráliában

Gigantikus, 2,7 kilogrammos óriásvarangyot, más néven agavarangyot (Bufo marinus) találtak ausztrál vadőrök a queenslandi Conway Nemzeti Parkban.

  • Óriási, 2,7 kilogrammos varangyot találtak Ausztráliában

   Az óriási példány könnyen lehet akár világrekorder is, mivel a Guinness rekordok könyve szerint a nádvarangyként is emlegetett kétéltűek átlagos súlya 450 gramm. Jelenleg egy 1991-ben Svédországban talált varangy tartja a súlyrekordot 2,65 kilóval.

    Az óriási nádvarangyot felfedező vadőr, Kylee Gray elmondta, hogy egy kígyó siklott át előttük az úton, azért álltak meg a járművükkel. Ám mikor kiszállt a kocsiból, a lába előtt megpillantotta a hatalmas varangyot. Mint a Queensland Environment folyóiratban pénteken közölt cikkben mesélte, alig hitte el, hogy milyen nagy és nehéz, mikor felvette. A ritka példányt elaltatták.

    A "toadzillának" (a toad, magyarul varangy és a godzilla szó összetételével) elnevezett varangy valószínűleg nőstény volt. A Queenslandi Múzeum szeretné a példányt megtartani.

    A nádvarangyot 1935-ben telepítették be Ausztráliába, hogy a cukornádat pusztító bogaraknak természetes ellensége legyen. Az invazív, mérgező kétéltű azonban, amely a rovarokat és kisemlősöket is megeszi, túlságosan elszaporodott.

KÉpünk illusztráció - toochee.reblog.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!