2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Nőstény a Berlini Állatkert kéthetes gorillája

Nőstény a Berlini Állatkert kéthetes gorillája - közölte kedden az intézmény.

  • Nőstény a Berlini Állatkert kéthetes gorillája

"Ez nagyszerű e veszélyeztetett állatfaj számára, mivel egy gorillacsoport egy ezüsthátúból (idősebb hím) és több nőstényből áll" - mondta Ruben Gralki, az állatkert megbízottja. A nőstények számának növekedése ezért előnyt jelent.

Eddig nem tudták megállapítani a 24 éves gorillamama, Bibi első utódjának nemét, a kis majom azonban végre úgy fordult, hogy a gondozóknak messziről is sikerült megfigyelniük az állatot.

Az állatkert március 8-ig nevet ad a gorillalánynak, mely tizenhat év után az első gorillabébi a berlini intézményben.

Bibi élete első kilenc évét a hollandiai Apenheuli Főemlősparkban töltötte, ahol egy gorillacsalád tagja volt. Ott tanulta meg, hogyan gondoskodnak más nőstény gorillák az utódaikról, és ez jó példát mutatott neki arra, hogyan gondozza saját kölykét.

Az Európai Veszélyeztetett Fajok Program (EEP) ajánlására költöztették Belgiumból a Sango nevű hím gorillát, a gorillabébi apját a Berlini Állatkertbe 2019 februárjában.

A Berlini Állatkert főemlősháza a koronavírus-járvány miatt jelenleg zárva van a látogatók előtt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!