2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Négyezer óvodásnak és kisiskolásnak kínálnak különleges elfoglaltságot

Múzeumpedagógiai évnyitót tartott a zalaegerszegi Göcseji Múzeum. Az eseményen bemutatták azt a pályázati forrásból finanszírozott tematikus programot, amely csaknem négyezer óvodásnak és kisiskolásnak kínál különleges elfoglaltságot. Szó esett továbbá arról is, hogy bár a zalai megyeszékhely közgyűjteménye zárva tart, a tárlatokat mobilizálják, és külső helyszíneken mutatják be.

  • Négyezer óvodásnak és kisiskolásnak kínálnak különleges elfoglaltságot

Kalandozások a múltban címmel augusztusban indult útjára a Göcseji Múzeum új pedagógiai foglalkozássorozata. A következő másfél évben mintegy 150 eseményt tartanak, melyek célja, hogy testközelből mutassa meg a diákoknak Zala múltját.

„Művészettörténeti, történeti, helytörténeti, régészeti eseményeket, épületeket járunk végig, túrázunk, mesélünk, néprajzot éljük meg. Savanyú Jóska történetét, lakodalmi szokásokat elevenítünk fel és reméljük, hogy a gyerekek valóban kalandozásnak fogják ezt a 18 hónapot fel” – mondta Kissné Kovács Ágnes, a Göcseji Múzeum múzeumpedagógusa.

A zalaegerszegi közgyűjtemény átalakítás és bővítés miatt jelenleg nem látogatható. A szakemberek ezért úgy döntöttek, hogy mobilizálják a kiállításokat, és – igény szerint – házhoz viszik az iskolásoknak a történelmet.

„Hiába van egy kép, egy illusztráció a könyvben, az nem ugyan az, mint amikor ezeket a tényleg hordozott történeteket megmutatjuk nekik, és ott helyben megnézhetik a saját szemükkel. Tehát nem egy könyvet nyitnak ki, hanem a tárgyak maguk, a bennük lévő energia, elmondja ezeket” – mondta Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója.

A rendezvényen mások mellett az ország első szabadtéri gyűjteménye, a Göcseji Skanzen és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum is bemutatta pedagógiai terveit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!