2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Színes

Mutatjuk, milyen születésnapi ajándékokat kapott Putyin az utóbbi években

A Blikk azt írja: a világ egyik legnagyobb hatalmú emberének eddig is sokan akartak a kedvében járni, így a korábbi születésnapjait többször is emlékezetesé tette egy-egy extrémebb meglepetés. Ám ő – saját bevallása szerint – nem sokat foglalkozik az ajándékokkal.

  • Mutatjuk, milyen születésnapi ajándékokat kapott Putyin az utóbbi években

- Őszintén szólva, nem is mindig nézem meg, és gyakran továbbadom őket megőrzésre, mert egyszerűen nincs időm ilyesmire

– nyilatkozta korábban az elnök az ajándékok kapcsán. A lap felsorolta, hogy milyen ajándékokkal lepték meg a 2000-es év óta különböző formációkban hatalomban levő elnököt:

  • A jordán király félmilliárd dollár értékű arab telivért próbált rátukmálni, ám Putyin visszautasította.
  • Orbán Viktor különleges borkollekciója viszont egészen a Konstantin-palota pincészetéig jutott
  • Alekszandr Miller, a Gazprom vezérigazgatója az Északi Áramlat új vezetékével „lepte meg” az elnököt, amelyet éppen a születésnapján adtak át, így Miller szerint szimbolikus ajándéknak is tekinthető, noha a nemrégiben ott történt szabotázs most kissé levon az ajándék „értékéből”.
  • Moszkvában a Putyin-párti ifjúsági szervezetek sportfesztivált szerveztek az elnök 60. születésnapjának tiszteletére.A „Hozd ki magadból a legtöbbet Putyinért!” jelszó alatt futó rendezvényen több mint 500 ifjú vett részt.
  • Az 59. születésnapjához közeledve, egy 4500 méter magas hegycsúcsot neveztek el az akkor kormányfőként dolgozó vezetőről Kirgizisztánban. Az erről szóló kirgiz kormányrendeletet Almazbek Aszambajev, miniszterelnök írta alá, majd a parlament elé terjesztette jóváhagyásra. Az Akszu folyó közelében elterülő hegy addig névtelen volt.
  • A 62. születésnapjára Putyin 12 próbája címmel rendeztek kiállítást Moszkvában, ahol a Putin fun group Facebook-csoport a vörösalakos görög vázafestészet stílusában festette meg a „hős” elnököt. Ahogy az ókori Herkules, az orosz elnök is szörnyekkel és borzasztóan nehéz feladatokkal birkózik meg. Putyin számára a szakállas öngyilkos merénylő jelenti a nemeai oroszlánt, a nyugati szankciók a lernéi hüdrát, az Egyesült Államokkal vívott harc pedig az alvilági háromfejű kutyát, a Kerberoszt.
  • A 66. sem telt el egy különleges meglepetés nélkül: egy ázsiai tigriskölyköt kapott ajándékba: az alig két hónapos kis vadállatot újságíróknak mutatta be Novo Ogarjovó-i rezidenciáján.
  • Valójában több állatot is kapott, de nemcsak hazai rajongóitól, hanem államférfiaktól is. Jurij Luzskovtól, Moszkva polgármesterétől egy fehér kecskét, a türkmén Gurbanguli Berdimuhamedovtól két leopárdot, a korábbi moldovai elnöktől, Vlagyimir Voronyintól pedig egy élő krokodilt.

Blikk/Mandiner

Fotó: MTI/Pool AP/Thibault Camus

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!