2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Magyar–szlovák közös gyakorlat

A szlovák–magyar tűzoltók a Dunán közös gyakorlaton egy kigyullad veszélyes anyagokat szállító hajóról menekítették ki a sérülteket. A Győr-Moson-Sopron megyei Gönyű kikötő közelében a nemzetközi akcióban speciális eszközöket is bevetettek, és azt is szimulálták, hogy a veszélyes anyagokat éles helyzetben hogyan tudják eltávolítani a víz felületéről.

„Egy beállított gyakorlatként 20 percbe tudjuk összetömöríteni, úgy hogy itt vannak a védőfelszereléseink és az emberek. Gyakorlatilag annyira élethű ez, hogy az időtényezőt, ha nem vesszük figyelembe, képesek vagyunk arra, hogy 4-5 órán belül egy ilyen káresetet elhárítsunk” – mondta Sallai Péter a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A gyakorlat szerint a hajón lévő személyzet megsérült. Speciális csónakokkal mentették ki őket. „A hivatásos tűzoltó egységeink rendelkeznek – azokon a területeken, ahol vízi mentés szükséges –  úgynevezett kishajó állománnyal, amely segítségével meg tudják közelíteni az ilyen helyszíneket, illetve ezeket a kárpontokat, illetve Budapesten egy tűzoltó hajó áll rendelkezésre, amely szintén a vízi mentésekben nyújt segítséget” – közölte Fülep Zoltán tűzoltósági főosztályvezető.


A szlovák tűzoltók felszerelésével nagy mennyiségű vegyi szennyeződés is eltávolítható. "Minden egyes eseményről, ami vagy Magyarországon vagy Szlovákia területén történik, egymást informáljuk rögtön első kézből, hogy tudjunk kellőképpen beavatkozni vagy mi vagy a magyar fél” – mondta el az együttműködésről Nagy Béla, Dunaszerdahely járási tűzoltó igazgatója. Hozzátette: nagyon jó és kölcsönös az együttműködés a két fél között,  tudják, hogy milyen eszközökkel bír az egyik vagy a másik egység.

A katasztrófavédelmi gyakorlatban 80 szlovák és magyar tűzoltó vett részt, munkájukat rendőrök és vízügyi szakemberek segítették.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!