2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Színes

Különböző szokásokkal készülnek a húsvétra szerte a világon + videó

Nagyhét alkalmával különböző tradíciókkal készülnek húsvétra a világban. Bolíviában például szobrászművészek homokból formálják meg a keresztút állomásait.

  • Különböző szokásokkal készülnek a húsvétra szerte a világon + videó

Lapátolják, formálják a homokot Dél-Amerikában. Bolíviai, argentin és perui szobrászok a Nyugat-Bolíviai dűnéken homokból vallási képeket faragnak, amelyek a keresztút állomásait ábrázolják. Több mint 300 művész vesz részt a fesztiválon.

Tarzaca Diego, Argentin szobrász: "Központi képünk Jézusról és egy kézről van szó, amely eltávolítja ruhájának egy részét. Itt egy kondort készítettünk. Ez az andoki kötödésünk közötti kapcsolat, a kozmogóniánk és a vallás közötti kettősség miatt van. Mindig próbálunk olyan elemeket beleépíteni, amelyek egyesítik ezt a két szenvedélyt.- nyilatkozta ez az argentin szobrászművész."

Az összeállítás második felében a Mexikóban található festői kisváros Taxco de Alarcón látható. Itt csuklyás férfiak mintegy 50 kilogrammos súlyú tüskés ágkötegeket cipelnek a húsvéti körmenetben. Az egyik résztvevő így kommentált: "Úgy gondolom, hogy az egész világnak békére van szüksége. A személyes kérdések háttérbe szorulnak, és a világbékét és a népünk békéjét helyezzük előtérbe.-mondta ez a résztvevő."

A Karib- térségben található Haitin is készülődnek a Húsvétra. A gyerekek és a felnőttek itt színes repülősárkányokat készítettek, ami a karibi húsvét hagyománya a tojásfestéshez hasonlóan.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!