2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Kevesebb orrszarvút öltek meg tavaly Dél-Afrikában

Tavaly 594 orrszarvút öltek meg tülkéért vadorzók a Dél-afrikai Köztársaságban, 23 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az elpusztított állatok száma már az ötödik egymást követő évben csökkent - jelentette be hétfőn az ország környezetvédelmi, erdészeti és halászati minisztériuma.

  • Kevesebb orrszarvút öltek meg tavaly Dél-Afrikában

 

A vadorzás 2014-ben érte el csúcspontját, amikor 1215 orrszarvút öltek meg. Azóta évről évre csökken az elejtett rinocéroszok száma Dél-Afrikában, ahol a világ orrszarvúállományának 80 százaléka él.

Az eredményt Barbara Creecy környezetvédelmi miniszter különböző vadvédelmi intézkedések együttes hatásának tulajdonítja.

"A vadorzás elmúlt öt évben történt csökkenése azon férfiak és nők áldozatos munkájának köszönhető, akik nap mint nap kockára teszik életüket az orrszarvúak védelmében, gyakran közvetlen kapcsolatba kerülve könyörtelen orvvadászokkal" - hangsúlyozta a miniszter.

A múlt évben elveszített orrszarvúak többségét - 327-et - a híres Kruger Nemzeti Parkban vagy annak közvetlen környezetében ölték meg a vadorzók. Csak ebben a nemzeti parkban 178 feltételezett vadorzót fogtak el, országszerte pedig 332 embert tartóztattak le az illegális vadászattal vagy kereskedelemmel összefüggésben.

A feketepiacon 55 ezer eurót (18,5 millió forint) is megadnak az orrszarvútülök kilójáért. A Traffic nemzetközi természetvédelmi szervezet szerint kínai eredetű bűnszövetkezetek alakítják át gyönggyé, karpereccé vagy porrá, hogy elkerüljék a lefülelést a tülkök külföldre csempészésekor.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!