2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Színes

Kerékpáros expedícióval is emlékeznek Eötvös Lóránd születésének 175. évfordulójára

A tudós-politikus kivételes sportteljesítményét megismételve, az egyetem Budapestről induló túrát szervezett, az Alpokban fekvő Dolomitok Eötvös-csúcsához. A teljes táv 700 kilométer hosszú. Az 5 napos útra 9-en indultak el, köztük az egyetem sportolói és dolgozói is.

  • Kerékpáros expedícióval is emlékeznek Eötvös Lóránd születésének 175. évfordulójára

Eötvös Lóránd báró születésének 175. évfordulóján 9 biciklis indult útnak Budapestről.

A magyar fizikus vonattal ment Székesfehérvárig majd ott átszállva a kétkerekűre tekert egészen a róla elnevezett Eötvös-csúcsig, ami 2835 méter magasan van.

Eötvös Lóránd, korának legismertebb fizikusa, egyetemi rektor és remek sportoló is volt egyben. Az ELTE ezt a harmonikus szemléletmódot igyekszik megtartani és továbbadni a diákjainak.

A kitartásra nevelés egyik legjobb eszköze a sport, ami hozzá segít ahhoz hogy az élet minden területén fejlődhessünk és sikeresek lehessünk - mondta Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

"Eötvös Lóránd édesapjától tanulta meg a hegymászást és a különböző sportok szeretetét és tovább adta a lányainak is úgyhogy most ez a túra ennek fényében fog elindulni, ennek emlékére fog megvalósulni" - tette hozzá a kancellár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén is lesz bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten

Idén is lesz bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten

Idén is megrendezik a MetroPOLICE bűnügyi filmfesztivált Kecskeméten, amelyre augusztus 31-éig várják a nevezéseket - közölte az MTI-vel a szervezők nevében a Hírös Agóra Otthon mozi vezetője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!