2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Színes

Ismét betört a tömeg a Stade de France stadionba – videó

Ezúttal nem egy sportesemény, hanem egy rap koncert miatt történt az atrocitás, több tucatnyi, jeggyel nem rendelkező Saint-Denis-i fiatal a kaput benyomva erőszakkal hatolt be a stadion területére. Az egyik jobboldali lap főszerkesztője szerint nem a stadion biztonságával van a gond, hanem egyes környékbeli lakosokkal.

  • Ismét betört a tömeg a Stade de France stadionba – videó

Újabb atrocitás történt a Stade de France nevű francia nemzeti stadionnál, ahol a kapukat benyomva erőszakkal behatolt több tucatnyi feketébe öltözött fiatal. A csürhe ezúttal nem sporteseményre, hanem egy francia rapper, Booba koncertjére akartak bejutni, jegyük azonban nem volt.

Szemtanúk szerint az erőszakos fiatalok elszámoltak háromig, aztán nekifeszültek a kapunak, benyomták és már bent is voltak a stadionban. A helyszínen készült felvételen jól látható, hogy a biztonságiak nem tudtak mit kezdeni velük, mert túlerőben voltak. A Le Figaro értesülései szerint a hatvan behatoló közül 18-at később sikerült kiutasítani a stadionból, ám egyiküket sem tartóztatta le a rendőrség, a stadion környékén tevékenykedő illegális árusok közül viszont 13-at őrizetbe vettek.

A lap úgy tudja, hogy a jegy nélkül benyomuló személyek által okozott felfordulásnak a becsülettel sorban álló, jeggyel rendelkező nézők itták meg a levét, mivel az incidenst követően jelentősen megnőtt a várakozási idő, ugyanis mindenkit fokozottan ellenőriztek, volt olyan néző, aki csak akkor tudta elfoglalni a helyét, amikor már elindult a műsor.

Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy bizonyosan felismert később bent a koncert közben néhány erőszakos, jegy nélküli behatolót, elmondása alapján olyan is akadt köztük, aki a legdrágább jegyekkel elfoglalható, úgynevezett carré or nevű szekcióból nézte végig a koncertet.

Megszólalt a történtekkel kapcsolatban a Valeurs actuelles nevű lap főszerkesztője, Geoffroy Lejeune a CNews-nak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy nem a Stade de France biztonsági rendszerével van a probléma, hanem egyes Saint-Denis-i lakossal, akik úgy döntöttek, hogy megrohamozzák a stadiont, mert ott egy őket érdeklő esemény volt. Az újságíró felhívta rá a figyelmet, hogy a stadionban a BL döntő idején történt zavargással kapcsolatban a szervezők az angol focidrukkereket és az RATP közlekedési vállalat hiányos biztonsági intézkedéseit okolták a kialakult káosz miatt, most azonban ezek egyike sem állt fenn és mégis nagy gondok voltak.

A rendőrség a sajtó megkeresésére egyelőre nem adott választ arra a kérdésre, hogy tesznek-e jogi lépéseket az erőszakos behatolók ellen, akik egyértelműen felismerhetőek a biztonsági kamerák felvételein.

V4NA

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

A Szia Komárom a hivatalos Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy egy gida szaladgált Észak-Komáromban, a 7-es lakótelepen. Az erről készült videón jól látszik, hogy az állat rémülten rohangált az épületek között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!