2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Színes

Így maradtak életben a 40 napot az amazonasi dzsungelben töltő gyerekek

Negyven nap után életben találta meg a kutatócsapat azt a 4 gyereket, akik a kolumbiai dzsungelben tűntek el. A testvérek édesanyjukkal utaztak egy kisrepülőn, de az lezuhant. A tragédia során az asszony és a többi felnőtt is életét vesztette. A gyerekek magukra maradtak az Amazonas esőerdejének közepén, mégis életben maradtak.

  • Így maradtak életben a 40 napot az amazonasi dzsungelben töltő gyerekek

Május elsején, a hajtómű hibája miatt zuhant le a kisgép a kolumbiai esőerdőben. A becsapódás során az összes felnőtt meghalt. Csak a négy testvér maradt életben. Ráadásul mind nagyon fiatalok: a két idősebb is csak 13 és 9 éves, de a két kisebbik alig 4 éves valamint 11 hónapos volt.

A gyerekek túlélési esélyei ezen a ponton minimálisak voltak: a hatalmas esőerdőben számtalan vadállat él, készleteik pedig végesek voltak. Sokáig a repülőgép roncsaiból kimentett maniókaliszten éltek. Idővel azonban ez is elfogyott, innentől kezdve magvakon és gyümölcsökön tengődtek heteken át.

Amikor a mentőcsapatok rájuk találtak, a gyerekek már a végkimerültség szélén voltak: ki voltak száradva, éheztek, de éltek.

Ez a négy gyermek a legbátrabb mindannyiunk között. Nem volt semmilyen felszerelésük, technológiájuk. Csak a túlélésre összepontosítottak

- mondta a kutatást vezető ezredes

Nagyon gyengék, de tudjuk, hogy jó kezekben vannak itt a kórházban. Minden rendben lesz és még sokszor meg látogatjuk majd itt őket, mert ez egy hosszú folyamat lesz

- nyilatkozta a gyerekek nagyapja aki hozzátette, unokái jól ismerik a dzsungelt, mivel kicsi koruk óta tanítja őket ott vadászni és halászni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!