2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

1920 - Az új Közép-Európa

Következik:

Vezércikk 03:00

Színes

Így „fordították” le Szijjártó Péter nevét angolra

Az angol tévések áthidalták a nyelvi nehézségeket.

  • Így „fordították” le Szijjártó Péter nevét angolra

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán osztott meg több fotót arról, hogy egy brit tévécsatorna stúdiójában milyen különböző „módokon” látta leírva a vezetéknevét.

Az egyik kép tanúsága szerint a riporternek úgy igyekeztek segíteni abban, hogy helyesen ki tudja ejteni a magyar tárcavezető nevét, úgy írták ki a családnevét, hogy „See-Are-Toe”. Ezek a szavak külön-külön is értelmezhetők lennének, azonban ha összeolvassuk őket fonetikusan akkor kiadják azt, hogy „Szijjártó”.

Azonban nemcsak a stúdióban, hanem a vezérlőben is biztosra mentek. A különböző kameraállásokat mutató tévéképernyők sarkában azt írták ki, hogy „CR2”, amit ha kimondanak, ugyancsak „Szijjártót” ad.

Szijjártó Péter mindehhez annyit fűzött hozzá közösségi oldalán:

„Élő adásban biztosra kell menni!”

Nem hiába mondják, hogy nem könnyű a magyar nyelv, de úgy tűnik akadnak élelmesek, akik a nyelvi nehézségeket képesek áthidalni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Ismét megdőlt a melegrekord

Ismét megdőlt a melegrekord

Ismét megdőlt az országos napi melegrekord pénteken; Baján 39,6 fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Megtartották a tűzijáték főpróbáját

Megtartották a tűzijáték főpróbáját

A szervezőtől megkérdeztük, hogy amennyiben holnap az operatív törzs dönt a tűzijáték lebonyolításának feltételeiről, akkor milyen koreográfiát lát majd a közönség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!