2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Színes

Hétvégére a Városligetbe költöznek a magyar kisüzemi sörfőzdék

Sümegtől Tokajig, Miskolctól Hódmezővásárhelyig, országszerte felkerekednek a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy bemutatkozzanak a hat év szünet után újra megrendezett Főzdefeszten.

  • Hétvégére a Városligetbe költöznek a magyar kisüzemi sörfőzdék

Sümegtől Tokajig, Miskolctól Hódmezővásárhelyig, országszerte felkerekednek a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy bemutatkozzanak a hat év szünet után újra megrendezett Főzdefeszten.

Június 17. és 19. között, a megújult Városligetben, a Napozóréten újra megrendezik a Főzdefesztet, a magyar sörforradalmat elindító fesztivált. A mintegy harminc kiállítót felvonultató eseményre, a számos budapesti kitelepülő mellett, az ország minden részéről érkeznek sörfőzdék, és gasztronómiai standok is szép számmal képviseltetik magukat.

Az Alkimista Sörfőzde Hódmezővásárhelyről érkezik Budapestre, az Oázis Sörfőzde Kiskunhalasról, és itt lesz a Kecskeméti Sörmanufaktúra is. Az Ugar Brewery Törökszentmiklósról hozza el craft söreit, a BAZ Beer Tokajból, a Gyertyános Sörfőzde pedig Miskolcról érkezik. Kitelepül a Sümegi Sörfőzde, Jászapátiból a Guri, a BigFoot pedig Domonyból jön. A székesfehérvári Hübris, és a nagytarcsai Reketye Brewing Co. mellett Budapestről itt lesz a Csupor Craft Beer, a Hajnali Sörfőzők, a Parabolic Lázárus Brewery és a Rizmajer Sörfőzde. Ugyancsak a fővárosból, a Főzdeparkból hozza el friss söreit a HopTop Brewery, a rendezvényre külön főzettel készülő Horizont Brewing valamint a Mad Scientist, már nagyon készülődik a Fehér Nyúl, és a MONYO Brewing Co. is!

„A 2022-es Főzdefeszttel, a hagyományok feltámasztása mellett az is a célunk, hogy a látogatók valódi összeképet kapjanak a magyarországi kisüzemi sörfőzés jelenlegi helyzetéről. Ezért idén nem lesznek kereskedők és külföldi sörök a rendezvényen. Azt szeretnénk, ha a Főzdefeszt elsősorban a hazai kínálatra fókuszálna” – mondta Kósa Kolos, a Főzdefeszt főszervezője. Hozzátette: „a vendéglátóipar képviselőit szakmai előadások is várják azon a találkozón, amelyet a HoReCa szektor és a kézműves sörfőzdék párbeszédének elősegítésére, tapasztalatcsere céljából, a fesztivál első napjára szervezünk”.

A Főzdefesztre a belépés ingyenes, a sörkóstoláshoz fesztiválpoharat kell vásárolni, amely kimondottan sörkóstolásra fejlesztett, Stöltzle kóstolópohár. A fesztivál készpénzmentes, fizetni HelloPay Fesztiválkártyával, vagy érintéses bankkártyával lehet.

A kiállító sörfőzdék:

Alkimista Sörfőzde, Hódmezővásárhely

BAZ Beer, Tokaj

BigFoot sörfőzde, Domony

Csupor Craft Beer

Fehér Nyúl Brewery & Taproom

Guri Sörfőzde, Jászapáti

Gyertyános Sörfőzde, Miskolc

Hajnali Sörfőzők

Hop Top Brewery

Horizont Brewing

Hübris, Székesfehérvár

Kecskeméti Sörmanufaktúra

Mad Scientist

MONYO Brewing Co.

Oázis Sörfőzde, Kiskunhalas

Parabolic Lázárus Brewery

Reketye Brewing Co.

Rizmajer Sörfőzde

Sümegi Sörfőzde

Ugar Brewery, Törökszentmiklós

Gasztronómiai standok:

CheChe Burger

Corn dog

Crunchy

Duck You

Fruska

Kanálgép

Kolbice

Pizza Me

Helyszín: Városliget, Napozórét

Nyitva tartás:

2022. június 17. péntek 14.00 - 02.00

2022. június 18. szombat 12.00 - 02.00

2022. június 19. vasárnap 12.00 - 00.00

A rendezvénnyel és a részvétellel kapcsolatos információk elérhetők a Főzdefeszt Facebook oldalán és a www.fozdefeszt.com-on.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!