2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Színes

Hatalmas show-val készülnek a kínai újévre

Hatalmas showműsorral készülnek idén Kínában a jövő héten kezdődő holdújévre, vagy más néven Tavaszi Fesztiválra. A programok tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, így ezt ebben az évben egy gigantikus programmal pótolják be. Ezzel szemben a világ többi részén idén elmaradnak a fesztiválok. A Velencei Karnevált online, a rióit pedig egyáltalán nem tartják meg.

  • Hatalmas show-val készülnek a kínai újévre

Amíg a világ a koronavírus-járvánnyal küzd, addig Kínában lázasan készülnek a holdújévre, amelyet a tavalyi halasztás után idén már megtartanak. A bivaly éve február 12-én kezdődik.

A kínai holdújév a világ népességének negyede számára a legnagyobb ünnep az évben, hiszen nem csak Kínában, hanem számos kelet-ázsiai országban is megünneplik, köztük Koreában, Japánban és Vietnámban.

Az ünnepre való készülődés már hetekkel korábban elkezdődik. Maga az eseménysorozat pedig 15 napon át tart. Ilyenkor megáll az élet az egész országban. Általában több millióan utaznak haza családjukhoz, idén azonban a pandémia miatt a hatóságok ezt korlátozzák. A programokat azonban megtartják.

Az újév előestéjén egy több órás gálát tartanak, amelyre egy gigantikus méretű színpadot építenek. A show műsort 170 országból 600 tévécsatorna közvetíti.

A világ többi részén lefújták a karneválokat

Velencét ebben az időszakban rendszerint több ezer turista árasztja el. Bár az éttermek már kinyithattak Olaszországban, a fesztivál az idén mégis elmarad. A programok nagy része ezért a világhálón követhető nyomon. A koncerteket, előadásokat a világhírű velencei kaszinóból közvetítik és online tartják a legszebb jelmez versenyét is.

A riói karnevált azonban semmilyen formában nem tartják meg. Az eredeti tervek szerint az ünnepséget februárról júliusra tették volna át, de mivel Brazíliában nem javult a koronavírus-helyzet - sőt egy új mutáció is megjelent - a szervezők törölték a teljes programot. Az eseményre több millió embert vártak volna. A polgármester azonban Twitter- oldalán jelentette be: habár gazdaságilag hatalmas kiesést jelent a fesztivál elmaradása, valószínűleg még nyáron sem lesznek olyan körülmények az országban, hogy biztonságosan megtarthassák a felvonulásokat.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!