2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Hatalmas népszerűségnek örvend a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Hatalmas népszerűségnek örvend az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amit a főpolgármester spórolásra hivatkozva eltörölt volna. Az V. kerület önkormányzata mégis megszervezte a Vörösmarty és a Szent István téri vásárt és a díszkivilágításról is gondoskodott. Szentgyörgyvölgyi Péter Híradónknak elmondta: a vásárokból befolyt összeget a kerületre, illetve a belváros lakóira fordítják majd.

  • Hatalmas népszerűségnek örvend a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Már a délelőtti órákban megtelt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Betlehemek, feldíszített fák és díszkivilágítás fokozza az ünnepi hangulatot. Az árusok a hagyománnyá vált forralt bor mellett marhapörkölttel, gulyáslevessel és kürtöskaláccsal is készültek.

A tömegben számos külföldi turista is akadt.

Bár Karácsony Gergely spórolásra hivatkozva úgy döntött, idén elmarad a karácsonyi vásár és díszkivilágítás sem lesz, az V. kerületi önkormányzat mégis gondoskodott arról, hogy teljes legyen az adventi időszak.

Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármestere hozzátette: a karácsonyi vásárokból származó bevételek egy részét a lakosságra és a belvárosi közterületek fejlesztésére fordítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Bács-Kiskun megyei Helvécián.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!